Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

A-Reis

 

13, 15 of 20 daagse rondreis incl. verblijf in Midden en Noord Thailand. 

 

Deze rondreis begint in de metropool Bangkok. Tijdens het verblijf in deze overweldigende hoofdstad van Thailand, bezoekt u o.a. het Koninklijk Paleis met de Wat Phra Keo, de kleurrijkste en grootste drijvende markt van Thailand en natuurlijk de bridge over de River Kwai.

Vervolgens reizen we noordwaarts en na een tussenstop in Kamphaeng Phet bereiken we uiteindelijk Chiang Mai. Op ons programma staat een bezoek aan een aantal bergvolkeren, de zeer belangrijke tempel de Doi Suthep , een spectaculaire rit met een pick-up door de jungle en natuurlijk brengen we ook een bezoek aan een olifantentrainingskamp.Ook is het mogelijk om zelf, op de rug van een olifant, de jungle te verkennen en met een raft (=bamboevlot) de rivier af te zakken.

Na deze avonturen gaan we op weg naar onze strandbestemming. Na een overnachting in Phitsanulok bereiken we de volgende middag ons hotel in Naklua (Noord-Pattaya). Tijdens deze dagen brengen we een bezoek aan Nong Nooch Village, een schitterende tropische tuin, waar verschillende shows worden opgevoerd, waaronder een komisch olifanten spektakel. Ook een boottocht naar Coral Island ontbreekt niet

 

 

 

 

 

 

NIEUW   NIEUW   NIEUW   NIEUW   NIEUW

 

 OLIFANTEN  MAHOUT CURSUS ( 3 dagen/2 nachten)

 

LET OP :  deze cursus is een optie en zit niet standaard bij de A-Reis

 

 

 

Het mahout (=olifantentemmer) trainingsprogramma bij het Thai Elephant Conservation Center (TECC) biedt toeristen een uitgelezen kans om zelf als een “MAHOUT” zo'n jumbo te berijden en te besturen. U 'krijgt' uw eigen olifant waar u op rijdt en  nog belangrijker een kans om de relatie te leren kennen tussen mens en olifant….

 

 Klik HIER voor een overzicht van deze unieke excursie !! 

 

 

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE A-RONDREIS

 

Dag 1:

 

Na de check-in in ons hotel gebruiken we de lunch. Vanmiddag staat er o.a. een tocht per typische longtailboot over de schilderachtige klongs van Bangkok op het programma. Tijdens deze tocht bezoeken we de indrukwekkende Wat Arun, de Tempel van de Dageraad, het symbool van Bangkok met z’n 86 m. hoge Chedi. Een Chedi vertegenwoordigt het Universum en u zult er bij elke tempel één of meerdere aantreffen. De teakhouten paalwoningen welke u langs de oevers van de Klongs ziet geven u een aardige indruk van het leven van de Thai op en rond het water. Overnachting in ons hotel.

 

 

Dag 2: BANGKOK

 

Dagje cultuur; we maken vandaag een ware tempeltocht langs de belangrijkste tempelcomplexen van Bangkok. Voor de lunch bezoeken we de Wat Trimit, waarin ’s werelds grootste gouden Boeddhabeeld huist en de Wat Phra Keo met z’n indrukwekkende Emerald Boeddha, gemaakt van jade. De tempel hoort bij het Grand Palace, een complex van schitterende, in diverse stijlen opgetrokken gebouwen en prachtige, kunstig bewerkte beelden. Na de lunch gaan we op weg naar het oudste en grootste tempelcomplex van Bangkok, de Wat Po met de 45 m. lange en 15 m. hoge reclining (rustende) boeddha, een fraai van brons vervaardigd beeld. Wij beëindigen onze tempeltocht met een bezoek aan de Marmeren Tempel, de Wat Benchamabophit, omgeven door mooie tuinen. De tempel geldt als één van de modernste werken van Thaise religieuze architectuur. Overnachting in ons hotel.

 

 

Dag 3: DAMNOENSADUAK

 

Na een vroeg ontbijt vertrekken wij naar Damnoensadoeak, 100 km. ten zuidwesten van Bangkok. Het laatste stuk leggen we per longtailboot af en varen langs de fraaie tropische begroeide oevers van de rivier om dan bij de “Floating Market”, één van de kleurrijkste markten van Thailand, te arriveren. U zult genieten van de levendige drukte en al het lekkers en fraais wat te koop wordt aangeboden. Overnachting in ons hotel

 

 

Dag 4: KANCHANABURI – RIVER KWAI

 

Vandaag stappen we op de trein en rijden mee tot aan de legendarische brug. Hierbij passeren wij natuurlijk de spectaculaire “dodemanscurve”. Nog maar nauwelijks bijgekomen van deze fantastische rit varen we over deze roemruchte rivier en brengen wij een bezoek aan het JEATH museum (de letters staan voor Japan,Engeland,Australië,Amerika,Thailand,Holland).Op de terugweg bezoeken we een oorlogskerkhof waar u in de registers vele namen van gesneuvelde Hollanders zult aantreffen en de rijen graven zijn de droeve bewijzen van wat zich hier heeft afgespeeld. Daarna terug naar ons hotel in Bangkok. Overnachting in ons hotel

 

 

Dag 5: BANGKOK

 

Vandaag lekker uitslapen en na genieten van alle indrukken van de voorbije dagen. Gebruik deze vrije dag voor het zelf verkennen van deze “metropool: is ons advies. Overnachting in ons hotel

 

 

Dag 6: BANGKOK-AYUTHAYA – LOPBURI – KAMPHAENG PHET

 

Na het ontbijt begint de rondreis naar het noorden en gaan we op weg naar Chiang Mai( ook bekend als “de roos van het noorden”), waar we na vele stops aan het eind van de middag van de 7e dag zullen arriveren. Tijdens de lange rit zult u genieten van het schitterende en afwisselende Thaise landschap. Onze eerste stop geldt het even ten zuiden van de oude hoofdstad van Thailand, Ayuthaya, gelegen Bang Pa In paleis, de sprookjesachtige zomerresidentie van de vroegere Chakri dynasty Koningen Rama de 4e en Rama de 5e , met fraaie paviljoenen in Italiaanse, “Chinese” en Victoriaanse bouwstijl, omgeven door idyllische tropische parken en tuinen. We rijden door naar Ayuthaya zelf om daar een bezoek te brengen aan de overblijfselen van Wat Chai Mongkol en de Wat Mongkol Bophit, eens twee zeer grote tempelcomplexen. We vervolgen onze rit naar Lopburi, een klein Moors stadje uit de 9e eeuw. We vinden daar in de ruïnes van de in Khmerstijl gebouwde Phra Prang Sam Yot, de drie Heilige torenspitsen en de oude Hindoe Tempel San Phra Kan. Deze tempel biedt heden onderdak aan een kolonie grijpgrage en vliegensvlugge apen. Dus als u naar binnen gaat: “OPPASSEN !!!” Hierna rijden we door naar Kamphaeng Phet. Overnachting in ons hotel.

 

 

Dag 7 : KAMPHAENG PHET - CHIANG MAI

 

Onze chauffeur staat klaar om ons naar Chiang Mai te brengen. Onderweg genieten we van het schitterende landschap. We gebruiken de lunch in het stadje Lampang, één van de weinige plaatsjes in Thailand waar men paarden tegenkomt. Langs de kant van de weg staan kleurrijk versierde koetsjes en de koetsier rijdt ons graag tegen betaling het stadje door. Natuurlijk wandelen we over de beroemde keramiekmarkt. Vlak voordat wij ons hotel bereiken brengen we nog een bezoek aan een zijdeweverij. Overnachting in ons hotel..

 

 

Dag 8 : CHIANG MAI-DOI SUTHEP-MEO-CHIANG MAI

 

Vanmorgen is ons eerste reisdoel de op maar liefst 1100 m hoog gelegen Wat Phra That Doi Suthep. Het uitzicht over de Chiang Mai vallei is werkelijk adembenemend.Hierna staat een spectaculaire rit in open pick-ups over een onherbergzame weg op het programma. Uiteindelijk bereiken we een nederzetting van de Witte Meo (Hill Tribe). De Meo’s, die nog op uiterst primitieve wijze leven, zijn van Tibetaans-Birmaanse afkomst. Het zijn bekwame zilversmeden en ook hun weef- en borduurwerk is van uitstekende kwaliteit. Onderweg hebben we nog een koffiestop op een experimentele koffieplantage en de lunch gebruiken we in de orchideeënkwekerij in de Mea Saa vallei. Overnachting in ons hotel.

 

Optional :

Vanavond genieten we van een typisch Noord-Thaise maaltijd (kantokediner), waarbij wij zittend op de grond klassieke dansen bewonderen.

 

 

Dag 9: CHIANG MAI- CHIANG DAO- CHIANG MAI

 

Vandaag maken halt bij een olifanten trainingskamp en krijgen daar een prachtige voorstelling van deze oerwoudreuzen aan het werk en in het spel. Overnachting in ons hotel

 

Optional :

Vervolgens mogen we zelf onze moed tonen door op de hoge ruggen van de olifanten te klimmen voor een 1/2 uur durende wandeling door de schitterende natuur, die u nu eens uit een andere hoek te zien krijgt. Ook het raften (op een bamboevlot) valt ons ten deel.

 

 

Dag 10: CHIANG MAI

 

Vandaag een vrije dag en alle gelegenheid om de schitterende omgeving te gaan verkennen of lekker te luieren aan de rand van het zwembad. Tip: bezoekt u vanavond de overweldigende nightbazar. Overnachting in ons hotel.

 

Optional :

Vandaag brengen wij een bezoek aan een zgn Mahud school. Hier worden de jonge olifanten opgeleid voor het werk in de jungle.

 

 

Dag 11: CHIANG MAI-PHITSANOLOK

 

Vandaag verlaten wij het noorden en gaan op weg naar de kust.. Tijdens deze 2 reisdagen hebben we een overnachting in Phitsanolok.

 

 

Dag 12 t/m 21 PATTAYA

 

U heeft besloten de rest van uw vakantie in Pattaya door te brengen en u kunt dus zelf bepalen wat u gaat doen. U verblijft hier op basis van logies. Lekker luieren aan het strand, zich bekwamen in het windsurfen of durft u misschien wel parasailing aan of een tochtje op de waterskies? De avonden in Pattaya zijn zwoel en de nachten lang, ideaal voor de nachtbrakers onder ons.


  

Tijdens uw verblijf in Pattaya kunt u nog deelnemen aan enkele optionals, te weten :

  1. Koh Samet, U heeft de mogelijkheid 3 dagen (2 nachten) door te brengen op het tropisch eiland “Koh Samet”. Het betreft hier een natuurgebied (6 x 3 km.), witte zandstranden en wiivende palmen,waarop een aantal (eenvoudige) bungalows staan. U brengt deze dagen door op basis van logies/ontbijt. Natuurlijk is het ook mogelijk een dagtocht naar dit Bounty eiland te maken. We gaan dan met de eerste boot over en varen omstreeks 15.00 uur weer naar het vasteland.

Dag 21: PATTAYA-BANGKOK

 

Vandaag de laatste gelegenheid afscheid te nemen van uw nieuwe (thaise) vrienden en een vergeten souvenir te kopen. In de loop van de avond wordt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Amsterdam gebracht.

 


 

ONZE RONDREIS IS INCLUSIEF:

 

Transport met van airco voorziene (mini)bus, Nederlands sprekende chauffeur/reisleiding, alle overnachtingen in goede en vooral schone hotels, ontbijt(niet tijdens het strandgedeelte), lunches(niet op vrije dagen), alle entreegelden (niet voor Optionals)

Alle hotels beschikken over ruime, van airco voorziene, kamers met eigen bad/toilet. KTV, laundry-service, zwembad.

 

 

VERTREKDATA & PRIJS: op aanvraag

 

Copyright © 2017 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering