Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

De Siam-belevenis (17 dagen*)

Een uitdagende en individuele rondreis, met een flitsend begin in Bangkok. Bent u vaker in 'de Stad der Engelen' geweest, dan weet u dat deze stad veel te bieden heeft. Buiten het culturele bezoek aan het fantastisch mooie Koninklijk Paleis en een dagelijks terugkerend feestbuffet in elk hotel, valt altijd wel een excuus te verzinnen om hier te blijven hangen. Bangkok biedt ontzettend veel kwalitatief hoogstaand vermaak, dat bovendien zeer betaalbaar is.
We gaan voldaan door naar de provincie Phrae, beleven de tropische jungle in het Wieng Kosai National Park en ontdekken het traditionele Thailand in het dorpje Punjen. De vriendelijke boerenbevolking bewerkt hier met buffels het land. Onder hun authentieke houten huizen weven de inwoners zelf hun kleding en maken ze natuurlijke kruiden- shampoo. Hier vindt u eeuwenoude tempels te midden van een schitterende en bosrijke natuur met tientallen warmwaterbronnen waar u in kan baden. Na afloop van ons dorpse avontuur reizen we verder per trein naar Chiang Mai en ervaren deze historische stad aan den lijve op de fiets. Als afsluiting vliegen we naar ons tropische strand aan de Golf van Thailand. Is deze unieke Thailand beleving op uw lijf geschreven? Boek dan snel!
 

START: Andere dagen op aanvraag maandag en vrijdag (in Thailand.)!

Vanaf prijs: € 795 pp

Dag: 1:
Vertrek van Schiphol of andere luchthaven naar Bangkok. Onderweg verzorgt het cabinepersoneel u uitstekend. U kunt diverse filmvoorstellingen volgen. Wenst u een speciale maaltijd? Geef dit op tijdens het boeken!

Overnachting: aan boord
Maaltijden: aan boord
Vervoer: (mini)bus

Dag: 2:
Aankomst op Suvarnabhumi, de nieuwe luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de gids u op in de aankomsthal met een bord met uw naam. Transfer naar het Prince Palace Hotel. De rest van de dag ter vrije besteding. Kom in ieder geval na een verfrissende douche even langs op ons kantoor. Met onze Nederlandse staf kunt u uw reis doorspreken. We maken u meteen wegwijs in Bangkok.
's Avonds beleven we het culturele en culinaire Siam Niramit!
Dat is een wervelende culturele show van absoluut wereldniveau, met liefst 150 artiesten in meer dan 500 verschillende kostuums. Het nieuwe theater ( 2000 zitplaatsen) is voorzien van de meest moderne technieken op het gebied van licht, geluid en decorwisselingen. De show laat u op kleurrijke en uiterst spectaculaire manier kennismaken met het verleden van Thailand, met al zijn tradities en gewoontes. Het zal u boeien van begin tot eind. Dit ultieme spektakel duurt bijna anderhalf uur en bestaat uit drie delen. Een uitgebreid buffet-diner is inclusief; transfer van en naar het theather zijn exclusief - Top Orchid Trips geeft informatie.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Diner
Vervoer: (mini)bus


Dag: 3:
Na het ontbijt is de dag ter vrije besteding, Bezoek bijvoorbeeld de beroemde tempel met de Boeddha van Smaragd (Wat Pra Keow) waar zich ook het oude koninklijke paleis bevindt. Dichtbij deze tempel ligt Chinatown, dat zeker een bezoek waard is. Het is een drukke bedoening: smalle straatjes met veel reclame borden, markten, winkels en vooral veel mensen. Of doe vandaag de 'klong tour' en zie met eigen ogen 'The Venice of the East'; uitgestrekte gebieden rondom Bangkok zijn alleen over water te bereiken.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen


Dag: 4:
Na het ontbijt gaan we van start met een unieke Thaise trein, markt en boot-belevenis! Deze tour brengt u naar het minst bezochte vissersdorp in Thailand. De trein vertrekt vanuit een dichtbebouwde en drukke Bangkokse wijk aan de westkant van de Chao Phraya Rivier. Als de trein vertrekt, rijdt u bijna door huiskamers en keukens van de lokale mensen. Onderweg ziet u de hoge gebouwen van Bangkok kleiner en kleiner worden, totdat u omgeven wordt door rijstvelden en huizen op palen. Eenmaal aangekomen, bezoeken we Thailand's grootste vis- en specerijenmarkt. Het is een vreemde gewaarwording om zoveel onbekende producten te aanschouwen (en te ruiken...), die u nergens anders zult aantreffen. Als we bekomen zijn van alle luchtjes wacht de volgende verrassing. Met een originele samlor (riksja) zetten we de excursie verder voort met een verbazende rit door het oude plaatsje Tha Salong. Overal ziet u kleine familiebedrijfjes waar mensen druk bezig zijn met het verwerken van garnalen, vissen en kreeften tot pasta, een Thaise delicatesse. Vervolgens komen we uiteindelijk bij een tempel waar monniken mediteren en duizenden zwaluwen nestelen. Na de uitleg van de Thaise gids is het tijd voor een uitgebreide lunch, natuurlijk in een lokaal 'seafood restaurant' naast de markt en aan de rivier Als u niet van zeevruchten houdt, bestelt de gids wel iets anders.
Na de lunch gaan we naar de pier voor een ontspannen boottocht over de Tha Chin Rivier richting de Golf van Thailand. We varen door een schilderachtig landschap; hier maakt u mooie vakantiefoto's. Zie hoe Thaise vissers leven, in hun huizen langs het water waar ze ook hun netten en boten repareren. De kleurrijke vissersboten, in ieder formaat, varen langs, volgeladen stroomopwaarts en weer leeg uit de haven. Na deze enerverende boottocht is het tijd om terug te gaan met de trein richting Bangkok.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus | trein | boot


Dag: 5:
Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi. We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen zeggen dat het toeristentrap is. Er zijn weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand een honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.
Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel. In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikte de Japanners het grotcomplex als opslag. We gaan verder naar het Pung Waan Resort, op de oever van de Kwai-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt op een Quads 4x4 (ATV) of laat u verwennen in de Rock Valley Hot Springs & Fish Spa en/of neem een verfrissende duik in een van de drie zwembaden, waarvan het water afkomstig is van een waterval. Na het diner (niet inclusief) kunt u kijken naar traditionele Mon-dansen. De Mon leven hoofdzakelijk in Birma en opvoering van hun dansen in Thailand is daarom uniek.

Overnachting: Pung Waan Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag: 6:
Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Hou uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai. Dan door naar een Jungle Raft, een uniek drijvende hotel middenin de jungle gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda met luie ligstoelen. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen. De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw fauteuil, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier of zwembad. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren doen we met uitzicht over de River Kwai.

Overnachting: Baan Tor Mai Dang Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: (mini)bus | trein


Dag: 7:
Na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park, waar we een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze bestaat uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Achter diverse watervallen liggen grotten en spelonken om te verkennen. Een perfecte ochtend. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar is zonder gevaar voor infecties. In luxe massage salons gebruiken deze visjes om uw huid te reinigen op een natuurlijke wijze. De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand, die we ook bezoeken.
Vervolgens is het tijd om terug te gaan naar Bangkok. Als het verkeer meezit, stoppen we onderweg nog even voor een bezoek aan de Chedi van Nakorn Pathom. Zoniet dat ziet u deze hoogste chedi ter wereld vanuit onze minibus. Deze chedi is een belangrijk boeddhistische bedevaartsoord. Tegen de avond aankomst in uw hotel in Bangkok om uw bagage op te halen en vanwaar u vertrekt per nacht slaaptrein naar Ban Bin.

Overnachting: Slaaptrein met airconditioning
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus | nachttrein 2e klasse


Dag: 8:
We halen u op van Ban Bin treinstation per lokale open taxi voor een actieve Thais bergdorp-belevenis. Geniet van de mooie rit van een uur door de bossen naar onze accommodatie, de Hide-A-Way. Na aankomst krijgt u uw bungalow toegewezen en kunt u meteen ontbijten. Goed gevoed brengt u de morgen door, onder begeleiding van de plaatselijke gids, met het verkennen van de bosrijke omgeving. U gaat samen met de bevolking op stap om te leren hoe deze vist in de riviertjes. Kijk ook de fijne kneepjes van het vlinders vangen af. U krijgt uitleg over wat eetbaar is in het bos en in welk seizoen. Geniet van een gezonde lunch in de Hide-A-Way. Drie uur 's middags vertrekt u om het dorpje Saloke te ontdekken met een rijtuigje. De koetsier navigeert het het rijtuigje deskundig over de smalle wegen. Stop onderweg en maak uw mooiste vakantiefoto's. Bij aankomst in het dorp leidt een van de dorpsbewoners u rond. Onder de houten huizen wordt in de late middag geweefd, manden gevlochten en gekookt. Het is de beste tijd om dorp en bewoners te leren kennen. Ons bezoek is overigens niet compleet zonder bezoek aan de dorpstempel. Stapvoets keren we terug naar onze ventilatorgekoelde bungalows, voor diner en overnachting.

Overnachting: Punjen Hide Away
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: open taxi | rijtuig


Opmerking: de communicatie is ter plekke beperkt, omdat de plaatselijke bevolking weinig of geen Engels spreekt. De Amerikaanse manager en haar Thaise medewerkers helpen u graag.


Dag: 9:
Na het ontbijt staat een gezonde wandeling van ongeveer anderhalf uur op het programma naar een uitzichtpunt op een heuvelrug. Vanaf hier heeft u een magnifiek panoramisch uitzicht over de wijde omgeving van het nationale park. Het is tijd voor een stevige lunch. Daarna vertrekken we naar het volgende nationale park, Weing Ko Sai, voor een middag bij een schitterende waterval. Neem een verfrissende duik in het koele water. Aan het eind van de middag gaan we terug naar onze Hide-A-Way waar u een heerlijke traditionele Thaise massage wacht. Deze uitgebreide massage wordt verzorgd door ervaren dorpsbewoners en duurt ongeveer anderhalf uur. Tenslotte kunt u uitgerust en ontspannen genieten van een heerlijk Thais diner.

Overnachting: Punjen Hide Away
Maaltijden: Ontbijt | lunch | diner
Vervoer: open pick-up

 

Dag: 10:
Ontbijt en tijd voor een bezoek aan de Thaise keuken. Kijk de kookgeheimen af, dit kunt u iedere dag doen, van de kenners. Is dit niets voor u? Dan kunt u kiezen voor een andere activiteit. Maak nogmaals de omgeving 'onveilig' met uw rijtuigje en bezoek een kleine waterval vlakbij Punjen of de heetwaterbronnen die op diverse plaatsen te vinden zijn. Bij een plaatselijke tempel kunt u ook een huisje boeken met warm zwavelbad. Na de lunch is het helaas tijd om afscheid te nemen van de dorpsbewoners. U wordt door de plaatselijke taxi naar het trein- of busstation gebracht. U reist comfortabel verder langs en door de bergen van Noord-Thailand met de airconditioned dagtrein of bus naar Chiang Mai. Bij aankomst in Chiang Mai transfer naar het The Park Hotel voor overnachting.

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: open pick-up | trein of bus


Dag: 11:
Eerst ontbijt. De dag is ter vrije besteding om op verhaal te komen van de geweldige dorpsbelevenis.

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen


Dag: 12:
Na het ontbijt, om 07.30 uur, vertrekken u met de opstap taxi vanaf The Park Hotel naar het startpunt. Per fiets gaan we verder en u zult zien dat het verkeer best meevalt op dit tijdstip. We zijn snel buiten de stad. Op de fiets door 'De Roos van het Noorden' is een activiteit die u niet snel vergeet. De tocht duurt 4 tot 5 uur; de groep bestaat uit maximaal 8 personen. De deelnemers zien tijdens deze interessante tour de verschillende aspecten van het rijke culturele leven in Chiang Mai. De route voert u over rustige en groene landweggetjes, langs tempels en honderden jaren oude ruïnes. U bezoekt een school voor kinderen van leden van bergstammen en stopt bij een pottenbakkerij. Daar maken de werknemers met de hand verschillende soorten aardewerk. U rijdt langs de rivier Ping en snuift de lokale atmosfeer op die zo typerend is voor Chiang Mai. Tijdens de tocht stopt u elk uur voor verfrissing en ontspanning. Halverwege krijgt u een lichte maaltijd in een lokaal restaurant. Omstreeks 13.00 uur zijn we terug bij het hotel en kunt u nog nagenieten van dit prachtige fietsavontuur. De namiddag is vrij - lekker luieren bij het zwembad?

NB: het bezoek aan het schooltje vervalt als dit gesloten is.
Vervoer van en terug naar uw hotel is niet inclusief. U ontvangt van Top Orchid Trips een routekaart.

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: Fiets


Dag: 13:
Eerst ontbijten, waarna onze chauffeur u naar de luchthaven van Chiang Mai brengt voor een korte vlucht van 1½ uur naar Bangkok met Thai Airways' budget airline NOK Air of Thai AirAsia. U heeft een bagagevrijheid van 15kg check-in bagage en 7kg handbagage. Voor iedere extra kilo betaalt u ongeveer 4 euro extra! Na aankomst in Bangkok brengen we u naar Cha Am Beach. Hier kan uw welverdiende strandvakantie beginnen. Geniet ervan!
Overnachting in het uitstekende Long Beach Cha Am Hotel of gelijkwaardig. Alle bezienswaardigheden en restaurants kunt u goed op eigen gelegenheid per scooter bezoeken.
Deze scooters met automatsche versnelling zijn te huur voor ongeveer 200 THB per dag. Let wel op of het voertuig (vaak 125 cc) verzekerd is. Een andere optie is om een auto / jeep te huren. Kosten vanaf 1.600 THB per dag.

Overnachting: Long Beach Cha Am Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus | vliegtuig


Dag: 14:
Strandvakantie. Ontbijt plus overnachting in het Long Beach Cha Am Hotel of gelijkwaardig. Hua Hin is nu ook een heus winkelcentrum rijk, het Market Village. Het is een fraai complex aan Petchkasem road, iets buiten het centrum richting Khao Takiab. Het biedt onderdak aan een scale van exclusieve winkels, stalletjes, een Tesco Lotus, doe-het-zelf-winkel en een food court.

Dag: 15:
Strandvakantie. Ontbijt plus overnachting in het Long Beach Cha Am Hotel of gelijkwaardig. Geen plannen voor vandaag wat dacht u van een bezoek aan het Mangrove Nature Trail?
Iets verder dan Khao Tao, richting Pranburi, vindt u een schitterend natuurgebied, met wandelroutes door deze mangrove-jungle. Ook bestaat de mogelijkheid om een rondvaart te maken, afhankelijk van de waterstand. Voor weinig geld boot vaart u ruim een uur door deze ruige natuur. Het is echt de moeite waard. De schipper voert u door de mangrovebossen en langs een vissersdorp met haven. Entree gratis!

Dag: 16:
Transfer naar het vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi) voor uw terugreis naar huis. U moet uiterlijk om 12.00 uitchecken. Wilt u een late check-out, dan kunt u deze bijboeken bij Top Orchid Trips.

Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt & aan boord
Vervoer: (mini)bus | vliegtuig


Dag: 17:
Aankomst op Schiphol of andere luchthaven. *Afhankelijk van uw vlucht. Vliegt u bijvoorbeeld met EVA Airways dagvlucht dan komt u op dag 16 aan in Nederland!

Vertrek iedere zondag en donderdag vanuit Nederland en België.


Opmerking:

  • Tijdens de River Kwai Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok. Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur!
  • Verlenging van uw verblijf (strandvakantie!) in Thailand is altijd mogelijk. Informeer hier naar!

Wat in ieder geval mee te nemen?

  • Bescherming tegen muggen
  • Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen
  • Een goed humeur
  • Zwemkleding

Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door één professionele lokale Engelssprekende gids. Tijdens het veblijf in Punjen Hide-A-way vindt de begeleiding plaats door de plaatselijke bevolking. Communicatie is beperkt daar deze matig of geen Engels spreekt. De Amerikaanse manager van de Punjen Hide-A-way Bungalows en haar Thaise medewerkers helpen u.
Vervoer per airconditioned minibus, plaatselijke open taxi in Punjen, 2e klasse nachttrein met slaapplaatsen (ventilator of airco) met eigen bed en gedeeld toilet. Mocht de slaaptrein volgeboekt zijn, dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco), deze bus is voorzien van slaapstoelen en toilet. Vliegticket van Chiang Mai - Bangkok met NOK Air of Thai AirAsia (budget airlines.)

Opmerking: u heeft bagagevrijheid voor 15kg check-in bagage en 7kg handbagage. Voor iedere extra kilo betaalt u ongeveer 4 euro extra op de luchthaven!
Verblijf in goede toeristenklasse hotels met eigen sanitair. Tijdens het verblijf in Punjen eenvoudige accommodatie met ventilator en eigen sanitaire voorzieningen.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.

Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagage afhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Siam Belevenis-tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze Siam Belevenis individuele rondreis is geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Copyright © 2017 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering