Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

D-Reis

 

13, 15 of 20 daagse rondreis incl. verblijf in het Noordoosten van Thailand en Laos!

 

Deze bijzondere reis brengt ons eens in een heel andere richting. Noordoost Thailandin combinatie met Laos zijn hier de reisbestemmingenWe gaan direct richting hetvrij onbekende Noord-Oosten. Via de provincies Korat, Ubon en Nakhon Panomreizen we naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Op onze tocht door dit landkrijgt u een goede indruk van het alledaagse leven van de Laotianen en debezienswaardigheden die het land rijk is.

Na Vientiane is het door de UNESCO beschermde koningsstadje Luang Prabang onzevolgende stop. Het koninklijk paleis, alsmede de tempels hier zijn een bezoekmeer dan waard. De landelijke sfeer en de vriendelijkheid van de bevolkingzorgen voor een blijvende indruk. Na het rondreisgedeelte kunt u eventueel nogop een door u te kiezen bestemming van een paar dagen strandvakantie genieten.

 

 

 

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE D-RONDREIS

Dag 1: Bangkok-Korat

Na aankomst op het nieuwe internationale vliegveld van Bangkok “SUVARNABHUMI” begint onze tocht naar het vrij onbekende Noordoosten van Thailand.We volgen eerst nog een stukje van de klassieke route en brengen een bezoek aan de koninklijke residentie “het Bang Pa In”. Via Pakthonschai gaan we naar Pimai,alwaar we de ruïnes van de Khmer tempels gaan bekijken. Zolang de tempels niet toegankelijk zijn, blijven deze restanten het mooiste bewijs van de bloeiende periode van de Khmerarchitectuur. Het is overigens de enige archeologische plaats in Thailand waar stelselmatig wordt gerestaureerd. overnachting in ons hotel te Nakhon Ratchasima, het oude Korat.

 

Dag 2: Korat - Ubon

We rijden over een plateau, door haar bewoners Ïssaan”genoemd. Op de kaart heeft het de vorm van een olifantenoor. Via Phanam Rung en Muang Tam, waar we op een heuvel een tempel in roze steen bewonderen, naarSurin, een oude Khmernederzetting, beroemd om de zijden rupsen en haar olifanten. Elk jaar, gedurende de derde week van november, zijn hier feestelijkheden, waarbij de olifant centraal staat. Na de lunch in Buriram brengen we een bezoek aan de Wat Pra Nanachat. Deze vrij nieuwe tempel ligt verscholen in de bossen.Het is dan ook een heerlijke wandeling naar deze tempel, welke gastvrijheid biedt aan uitsluitend buitenlandse monnikken. overnachting in ons hotel.

 

Dag 3: Ubon - Khong Chiam - Ubon

Na het ontbijt gaan we naar Khong Chiam. Op dit punt vloeien de goudgele Mekong en de helderblauwe Mun rivier samen. Vanuit de grottempel hebben wij hierop een fantastisch uitzicht. Natuurlijk gaan we dit verschijnsel nader bekijken. Tijdens onze tocht over het water zullen we aan de ene kant van de boot het zanderige goudgele water en aan de andere kant het heldere blauwe water zien stromen. Na de lunch gaan we op pad naar Sao Chaliang. Door een speling van de natuur lijkt het hier of de rotsen als reuzelpaddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Voorts bezoeken we de muurschilderingen en sluiten deze fantastische dag af met een bezoek aan de Sirindhorn dam. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 4: Ubon - Nakhonpanom

Het Noordoosten, lange tijd achtergebleven gebied, heeft sinds een aantal jaren een serieuze inhaalbeweging gemaakt. De regering heeft vele openbare werken bekostigd en omvangrijke ontwikkelingsprogramma’s opgesteld. De wegen infrastructuur werd door het Amerikaanse leger gerealiseerd. Wij volgen de vallei van de Mekong rivier en rijden richting Nakhonpanom. Vlak buiten de stad ligt de Wat Nong Bua. Dit is in Thailand de enige tempel met een stupa in Indische bouwstijl, een bezoek meer dan waard. Ook bezichtigen we in de nabijheid van mnakt Charoen een ‘reuze” Boeddha, welke is ingelegd met mozaïek. We gebruiken de lunch aan de oevers van de rivier en hebben voldoende gelegenheid de lokale markt te bezoeken. De uiteenlopende koopwaar en het kleurrijke fruit is een lust voor het oog. In de middagbezoeken we ook nog de Wat That Phanom. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 5: Akhonpanom - Nong Khai - Vientiane

Na een vroeg ontbijt brengen we eerst een bezoek in de in prachtige tuinen gelegen chedi van Achan Fan. In Bang Chang vond men in 1966 aardewerk en menselijke beenderen die zeven tot achtduizend jaar oud zijn. Het opgravingzwerk is inmiddels voltooid, maar op de rand van het dorp zijn 2 putten opengelaten om de talrijke vondsten tentoon te stellen .Na de lunch in Udon rijden we richting Friendship bridge, welke de toegang tot Laos vormt. Na de formaliteiten te hebben afgewikkeld (hier koopt u het visum) gaan we naar ons hotel. VERGEET U NIET 2 PASFOTO’S MEE TE NEMEN! Overnachting in ons hotel.

 

Dag 6: Vientiane

Vandaag staan er diverse bezichtigingen op het programma. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 7: Vientiane - Vang Vieng

Vanochtend maken we een stadstour, brengen een bezoek aan het Sisaketh museum, How Prakeo, That Luang en en de centrale markt. Na de lunch verlaten wij ons hotel en rijden we riching Vang Vieng. Hier bezoeken de Tham Chang grotten. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 8: Vang Vieng-Phonsavanh

Vandaag rijden we, natuurlijk met diverse stops onderweg, naar het in het noordoosten gelegen Phonsavanh. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 9: Phonsavanh-Luang Prabang

Nadat we de archeologische vondsten op de vlakte der kruiken hebben bezichtigd gaan we naar Luang Prabang. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 10: Luang Prabang

We gebruiken de hele dag om Luang Prabang en de omgeving te verkennen. Zo staat er een bezoek aan het koninklijk paleis(thans ingericht als een museum), een grote textielmarkt en de top van de Phousi op het programma. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 11: Luang Prabang-Pak-Ou grotten-Luang Prabang

Na het ontbijt maken we ons op voor een tocht met een traditionele boot over de Mekong. De Pak-Ou grotten met haar duizenden boeddhabeeldjes zullen het hoogtepunt van de dag vormen. De lunch gebruiken we aan de oevers van de rivier. Ook een bezoek aan een dorpje waar men sterke drank uit rijst destileert is meer dan de moeite waard. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 12: Luang Prabang-Chiang Rai

Vandaag vertrekken wij per snelboot voor een prachtige en spectaculaire boottocht naar de grens met Thailand. Vanaf hier wordt U naar ons hotel in Chiang Rai gebracht. Overnachting in ons hotel

 

Dag 13: Chiang Rai- Bangkok-Pattaya

Vandaag vliegen we van Chiang Rai naar Bangkok en vandaar gaan we naar Pattaya. Vanaf hier wordt u naar het hotel gebracht en is het verblijf verder op basis logies. Overnachting in ons hotel

 

Dag 14 t/m 20: Pattaya

Vrije dagen en de tijd om lekker te zonnen of om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 20:

Vandaag is uw (droom)vakantie teneinde. In de loop van de ochtend vertrekt u uit het hotel.

 


 

ONZE RONDREIS IS INCLUSIEF:

 

Transport met van airco voorziene (mini)bus, Nederlands sprekende chauffeur/reisleiding, alle overnachtingen in goede en vooral schone hotels, ontbijt(niet tijdens het strandgedeelte), lunches(niet op vrije dagen), alle entreegelden (niet voor Optionals)

Alle hotels beschikken over ruime, van airco voorziene, kamers met eigen bad/toilet. KTV, laundry-service, zwembad.


 

VERTREKDATA & PRIJS : op aanvraag

 

 

Copyright © 2017 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering