Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

I-SAAN RONDREIS (17 dagen*)

Wanneer u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u de I-saan. Het noordoosten van Thailand, dat grenst aan Laos en Cambodja, is in alle opzichten een bijzonder gebied. Het is nog nauwelijks door het toerisme ontdekt en is zeer rijk aan cultuur vooral uit de Khmer-tijd.
I-saan is het armste deel van het koninkrijk, waar het leven nog steeds eenvoudig is en 'traditioneel Thai'. De dagen gaan er langzaam voorbij, de mensen zijn vriendelijk en open; toeristen zijn zeldzaam. De I-saan is een gebied waar Thaise geschiedenis en cultuur nog de gang van alle dag bepalen. Reis met een ervaren gids door centraal en Noordoost-Thailand met zijn talloze bezienswaardigheden en ontdek het echte Thailand, zoals slechts weinig toeristen dit beleven!
 

START: Andere dagen op aanvraag maandag en vrijdag (in Thailand.)!

Vanaf prijs: € 645 pp

Dag: 1:
Vertrek van Schiphol of andere luchthaven naar Bangkok. Onderweg verzorgt het cabinepersoneel u uitstekend. U kunt diverse filmvoorstellingen volgen. Wenst u een speciale maaltijd? Geef dit op tijdens het boeken!

Overnachting: aan boord
Maaltijden: aan boord
Vervoer: (mini)bus


Dag: 2:
Aankomst op Suvarnabhumi de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de gids u op in de aankomsthal. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag ter vrije besteding. Het Prince Palace Hotel ligt in de drukke marktwijk, BoBae, waar het fantastisch winkelen is. Kom in ieder geval na een verfrissende douche even langs op het kantoor van 
Top Orchid Trips. Met onze Nederlandse staf kunt u uw reis doorspreken. 

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: geen
Vervoer: (mini)bus


Dag: 3:
Ontbijt. Laat in de morgen vertrek voor een korte rit naar de Chao Phaya rivier, het beginpunt om het 'Venetië van het Oosten' te ontdekken. Ook tegenwoordig zijn uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over water te bereiken. De klongs (kanalen) vormen er de levensaderen voor de Thai, die er nog op traditionele manier leven. Hier zijn weelderige plantages, waar boeren mango's, papaja's, durian en andere tropische vruchten verbouwen. We maken een tocht met verschillende soorten boten door dit gebied, waarbij u meteen uit de drukte van de stad bent. Een belevenis die u niet mag missen. Een eenvoudige lunch in een typisch Thaise buurtschap is inbegrepen.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus | diverse boten


Dag: 4:
Ontbijt en een dag ter vrije besteding. Ga fietsen met ons in Groen en Autovrij Bangkok of bezoek de beroemde tempel met de Boeddha van smaragd (Wat Pra Keow) waar zich tevens ook het oude koninklijke paleis bevindt. Dicht bij deze tempel ligt Chinatown, zeker een bezoek waard. Een drukke bedoening van smalle straatjes met veel reclameborden, markten, winkels en vooral veel mensen.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus


Dag: 5:
Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi. We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen zeggen dat het toeristentrap is. Er zijn weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand een honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.
Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel. In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikte de Japanners het grotcomplex als opslag. We gaan verder naar het Pung Waan Resort. op de oever van de Kwai-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt op een Quads 4x4 (ATV) of laat u verwennen in de Rock Valley Hot Springs & Fish Spa en/of neem een verfrissende duik in een van de drie zwembaden, waarvan het water afkomstig is van een waterval. Na het diner (niet inclusief) kunt u kijken naar traditionele Mon-dansen. De Mon leven hoofdzakelijk in Birma en opvoering van hun dansen in Thailand is daarom uniek.

Overnachting: Pung Waan Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag: 6:
Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Hou uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai. Dan door naar een Jungle Raft, een uniek drijvende hotel middenin de jungle gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda met luie ligstoelen. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen. De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw fauteuil, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier of zwembad. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren doen we met uitzicht over de River Kwai.

Overnachting: Baan Tor Mai Dang Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: (mini)bus | trein


Dag: 7:
Na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park, waar we een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze bestaat uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Achter diverse watervallen liggen grotten en spelonken om te verkennen. Een perfecte ochtend. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar is zonder gevaar voor infecties. In luxe massage salons gebruiken deze visjes om uw huid te reinigen op een natuurlijke wijze. De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand, die we ook bezoeken.
Vervolgens is het tijd om terug te gaan naar Bangkok. Als het verkeer meezit, stoppen we onderweg nog even voor een bezoek aan de Chedi van Nakorn Pathom. Zoniet dat ziet u deze hoogste chedi ter wereld vanuit onze minibus. Deze chedi is een belangrijk boeddhistische bedevaartsoord. Tegen de avond aankomst in uw hotel in Bangkok.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag: 8:
Ontbijt en een vroeg vertrek per minibus met airconditioning richting Korat (Nakorn Ratchasima), de toegangspoort tot de Isaan.
Onze eerste grote pauze is bij de Tadan Dam, de grootste in Zuidoost-Azië. Van daaruit rijden we verder over een lokale weg dwars door het dichtbegroeide en heuvelachtige landschap van Khao Yai, Thailand's oudste en beroemdste nationale park. In dit park leven meer verschillende planten- en dierensoorten dan op enig andere plaats op aarde. Uiteraard hopen we in dit uitbundig groene landschap ook nog wat wilde dieren tegen te komen, olifanten of misschien zelfs tijgers? Regelmatig is er tijd voor een versnapering en we stoppen o.a. bij de prachtige watervallen waar Leonardo DiCaprio (in "The Beach") een duik in nam. Ook iets voor u?
De lunch gebruiken we dan weer in de buurt van een andere waterval. Er volgt nog een ontspannen wandeling bij het hoofdkwartier van het park, dat tevens diens als bezoekerscentrum, en dan gaat de tocht voort. Onderweg gaan we nog even rondsnuffelen op een van de lokale fruit- en bloemenmarkten. De gids laat u van alles proeven, heeft u b.v. wel eens 'Dragon fruit' gegeten? Na nog een mooie route langs het Lamtakong meer komen we laat in namiddag aan in het Korat resort of gelijkwaardig.
's Avonds kunt u dineren (niet inclusief) in een gezellig restaurant waar u wordt omgeven door een fraai aangelegde tuin met waterpartijen; regelmatig vinden hier optredens plaats van lokale zangers en zangeressen.

Overnachting: Korat Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag: 9:
Ontbijt. Dan door naar Ban Dan Kwian, een pottenbakkersdorp. De potten worden met de hand gemaakt en bewerkt en vervolgens in grote ovens gebakken. Dit is een goede plaats om originele souveniers te kopen. De volgende grote attractie is de Phrasat Hin Phimai, deze schitterend gerestaureerde Khmer-ruïnes uit de 12e eeuw liggen in een mooi park. Lopend met de gids door het park krijgt u uitleg waar de verschillende gebouwen en vijvers ooit voor gediend hebben. Phimai was vroeger verbonden met de Angkor Wat (één van de zeven wereldwonderen) in Cambodja. Ook in de buurt staat de zeer oude Bayan Tree (meer dan 350 jaar). Deze religieuze boom wordt dagelijks door vele Thaise boeddhistische mensen geëerd. De lunch is in een lokaal restaurant. Tijdens de tour vallen de vele rijstvelden die de Isaan zo kenmerken duidelijk op; natuurlijk heeft u onderweg regelmatig de gelegenheid om fraaie foto's te maken, voordat we bij het volgende culturele erfgoed aankomen.
    Nog niet zo heel lang geleden is Baan Phrasat voor het publiek geopend. Archeologen hebben hier één van de oudste prehistorische vondsten van Thailand gedaan (1000 jaar voor Christus). De prehistorische mensen die hier woonden, maakten uniek beschilderde potten, gereedschappen en sieraden van hoge kwaliteit. In nabijgelegen tombes kunnen we ook menselijke skeletten uit die tijd bezichtigen.
Een stukje verder richting Udon Thani, wordt nog even gestopt in Chonnabot, een dorpje waar de inwoners voornamelijk leven van (hand)geweven zijde met prachtige patronen. Overnachting vindt plaats in het President Hotel of gelijkwaardig. Een diner (niet inclusief) aan het meer is een leuke optie; u kunt zich met een riksja (fietstaxi) laten brengen!

Overnachting: President Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag: 10:
Na het ontbijt gaan we vroeg op pad voor een bezoek aan Ban Phu. In dit schitterende park ziet u grillige rotsformaties, gevormd door een vroegere route van de Mekong Rivier. Er zijn vele tempels in het gebied, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn. Een van deze tempels heeft een gigantisch rotsblok als dak! In het park ontdekt u ook oude tekens en legendes van vroegere beschavingen. De gids maakt u attent op de zeer oude rotsschilderingen (1500-4000 jaar voor Christus). Vanaf het plaatsje Si Chiang Mai gaan we vandaag de Mekong Rivier volgen op de grens met Laos. Aan de andere kant kunt u al snel de hoofdstad van Laos, Vientiane zien liggen. Sinds april 1994 is Thailand verbonden met Vientiane via de vriendschapsbrug. We bezoeken de brug echter niet. De lunch gebruiken we een stukje verderop in Sangkom. De tocht leidt verder langs de Mekong; Laos is hier gehuld in dicht regenwoud terwijl de Thaise kant gecultiveerd is. In het rustige dorp Chiang Khan vindt u smalle stoffige straatjes en de meeste huizen zijn nog altijd van hout. U betrekt het Baan Rabiang Khong, nog steeds aan de oever van deze prozaische rivier. Dit typische, in Thaise stijl gebouwde, guesthouse hotel is grotendeels gemaakt van teakhout. Ook het personeel is echt heel anders dan dat van andere hotels!
Wat dacht u van een romantische boottocht (niet inclusief) over de Mekong tijdens de zonsondergang?

Overnachting: Baan Rabiang Khong of gelijkwaardig
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag: 11:
Bij zonsopkomst kunt u zien hoe -volgens eeuwenoud gebruik- iedere familie in Chiang Khan aalmoezen geeft aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Na het ontbijt volgt een rit over de bergen en door dichte jungle. Tijdens deze rit passeren we een aantal nationale parken waar we natuurlijk ook de nodige stops maken. Dit is één van de allerlmooiste routes in Thailand!
De provincie Loei is bekend vanwege haar wijngaarden en de beroemste gaan we bezoeken: Chateau de Loei. In het dorp Bo Po bevindt zich een zoutwaterbron. De dorpelingen koken het water todat het zout achterblijft en verkocht kan worden. U luncht onderweg. Phu Hin Long Kla National Park is een bijzonder mooi nationaal park met fraaie vergezichten en er leven ook nog diverse Hmong bergstammen. We bezoeken hun dorpen, waar slechts zelden toeristen komen. Ook maken we een interessante voettocht door de jungle naar een verlaten communistisch legerkamp. Dit is een stukje recente Thaise geschiedenis! In de 70-er jaren kozen vele Thai uit verzet tegen het generaalsregime voor deelname aan de Thaise Communistische Partij. Ze doken onder en vochten tegen het Thaise leger. Pas toen de toenmalige overheid, een decennia later, een algehele amnestie afkondigde stopte het verzet weer. Eenmaal terug op de hoofdweg, stoppen we nog bij een klif waar hevige veldslag heeft plaatsgevonden.
Dan gaan we nog de Keang Song Waterval bezichtigen. Overnachting vindt plaats in het Rain Forest Resort of gelijkwaardig. U dineert in het resort en voor de liefhebbers is er de optie gedurende het regenseizoen voor Wild Water Rafting (beide niet inclusief).

Overnachting: Rain Forest Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag: 12:
Ontbijt. Dicht bij Phitsanulok ligt Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand (toen nog Siam). Deze stad werd verlaten toen de invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, toenamen in de 14e eeuw. Op de fiets touren we door dit prachtige historische park. De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Lunch in een restaurant in de buurt van het park. In de middag gaat u per minibus naar het gezellige stadje Phitsanulok, waar u overnacht in het Ruean Phae Royal Park Hotel of gelijkwaardig. U kunt u door een fietstaxi weg laten brengen voor een heerlijk diner aan de Nan rivier (beide niet inclusief).
H
ier worden op een speciale manier "The Early Morning Glory Flying Vegetables" geserveerd. De kok gooit uw eten wel 10 meter hoog door de lucht en de ober vangt dit weer op uw bord op, staande op een platform. Een spectaculaire show.

Overnachting: Ruean Phae Royal Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus | fiets


Dag: 13:
Na het ontbijt heeft u de tijd voor uzelf, of u bezoekt de beroemde tempel, Wat Mahathat gelegen aan de oever van de Nan rivier. Een andere optie is het Folkloristische Museum in de stad. Rondt het middaguur brengen we u naar het treinstation van Phitsanulok. Per comfortabele airco sprintertrein reist u dan van Phitsanulok naar Chiang Mai. De tocht gaat door tunnels en over met jungle bedekte bergen, u ziet hierbij de mooiste panorama's. Transfer van het treinstation naar The Empress Hotel.

Overnachting: The Empress Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus | dagtrein


Dag: 14:
Ontbijt. De dag is ter vrije besteding. Bezoek Chiang Mai Zoo, geniet van de natuur en leer veel over de flora en fauna van Chiang Mai en omgeving.

Overnachting: The Empress Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen


Dag: 15:
Ontbijt en (niet inclusief de tourprijs) vertrek per airconditioning minibus vanuit Chiang Mai naar het stadje Lampoon over de oude route. Geniet van de prachtige vergezichten, de houten Thaise huizen en de honderden jaren oude bomen. Lampoon werd in 660 gesticht als de hoofdstad van het toenmalige Monrijk Haripoonchai. Hier bezoeken we de Haripoonchai tempel waar de Koning vroeger woonde. Onderweg naar Lampang brengen we dan een bezoek aan de wildmarkt van Tung Kwai. Hier verkopen handelaren allerlei exotische producten uit de jungle, zoals insecten, slangen, schildpadden en wilde orchideeën.
Lampang is gesticht door Chinezen, die zich hier vestigden aan de Wang Rivier. De bevolking houdt vele tradities in ere; het is de enige stad in Thailand waar u een ritje kunt maken met paard en wagen. Het is gezellig rondtoeren in de levendige oude stad met haar leuke marktjes en vriendelijke mensen. Ook de lunch is nog in de stad. In de namiddag wordt u naar het treinstation in Lampang gebracht. 's Avonds vertrekt u dan per slaaptrein terug naar Bangkok.

Overnachting: Slaaptrein met airconditioning
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus | nachttrein 2e klasse


Dag: 16:
s' Ochtends vroeg aankomst in Bangkok en transfer naar het vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi) voor uw terugreis naar huis. Heeft u een avondvlucht dan kunt u uw bagage achtergelaten in het Prince Palace Hotel en nog wat laatste inkopen doen of gewoon lekker uitrusten in de gemakkelijke ligstoelen bij het zwembad. Uw transfer naar het vliegveld van Bangkok vertrekt dan vanaf het Prince Palace Hotel.

Overnachting: aan boord
Maaltijden: aan boord
Vervoer: (mini)bus | vliegtuig


Dag: 17:
Aankomst op Schiphol of andere luchthaven. *Afhankelijk van uw vlucht. Vliegt u bijvoorbeeld met EVA Airways dagvlucht dan komt u op dag 16 aan in Nederland!
 

Vertrek iedere zondag en donderdag vanuit Nederland en België.


Opmerking:

  • tijdens de River Kwai Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok. Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur!
  • Verlenging van uw verblijf (strandvakantie!) in Thailand is altijd mogelijk. Informeer hiernaar.

Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus, 2e klasse nachttrein met slaapplaatsen (ventilator of airco) met eigen bed en gedeeld toilet. Mocht de slaaptrein volgeboekt zijn dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco), voorzien van slaapstoelen en toilet.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Tijdens het verblijf in Chiang Khan eenvoudige ventilator of airco gekoelde accommodatie met eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.

Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling, facultatieve excursies en een reis-/ annuleringsverzekering.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we route of hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de I-saan rondreis blijft te allen tijde gehandhaafd.

Copyright © 2018 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering