Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

 

13 daagse rondreis, incl. verblijf in Midden - en Noord Thailand.

Dit is een rondreis voor de echte Natuurliefhebber!

 

Direct na aankomst op het vliegveld van Bangkok gaan we in noordelijke richting. We bezoeken onder andere de Khmertempel in Lopburi, de voormalige koninklijke zomerresidentie “het Bang Pa In” en de oude hoofdstad Sukothai. Hierna vervolgen we onze reis naar Mae Sod en Chiang Mai, Fang en Chiang Rai.

Eén van de hoogtepunten van deze reis is het verblijf in Fang, van waaruit we 3 dagen wandeltochten door de jungle zullen maken. Daarna varen we in zo'n 3 uur door de jungle naar Chiang Rai. Na ons verblijf aldaar vliegen we terug naar Bangkok en sluiten we onze rondreis af met een relaxed verblijf aan het strand.


Bij voldoende belangstelling kan een (verkort) programma in en rondom Bangkok worden ingelast.
We bezoeken dan de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom Bangkok, waaronder de belangrijkste tempels, waaronder het Grand Palace, de Floating Market in Damnoensadoeak en de River Kwai in Kanchanaburi.

 

 

 

 

NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

 

OLIFANTEN MAHOUT CURSUS ( 3 dagen/2 nachten)

 

LET OP : deze cursus is een optie en zit niet standaard bij de KERSTSPECIAL

 

Het mahout (=olifantentemmer) trainingsprogramma bij het Thai Elephant Conservation Center (TECC)

biedt toeristen een uitgelezen kans om zelf als een "MAHOUT" zo'n jumbo te berijden en te besturen.

U 'krijgt' uw eigen olifant waar u op rijdt ennog belangrijker een kans om de relatie te leren kennen tussen mens en olifant….

 

Klik HIER voor een overzicht van deze unieke excursie !!

 

 

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE KERSTSPECIAL

 

 

Dag 1: BANGKOK AYUTHAYA – LOPBURI – KAMPHAENG PHET    

 

Wij verlaten het vliegveld in Bangkok om op weg te gaan naar het noorden. Tijdens de lange rit zult u genieten van het schitterende en afwisselende Thaise landschap. Onze eerste stop geldt het even ten zuiden van de oude hoofdstad van Thailand, Ayuthaya, gelegen Bang Pa In paleis, de sprookjesachtige zomerresidentie van de vroegere Chakri dynasty Koningen Rama de 4e en Rama de 5e , met fraaie paviljoenen in Italiaanse, “Chinese” en Victoriaanse bouwstijl, omgeven door idyllische tropische parken en tuinen. We rijden door naar Ayuthaya zelf om daar een bezoek te brengen aan de overblijfselen van Wat Chai Mongkol en de Wat Mongkol Bophit, eens twee zeer grote tempelcomplexen. We vervolgen onze rit naar Lopburi, een klein Moon stadje uit de 9e eeuw. We vinden daar in de ruïnes van de in Khmerstijl gebouwde Phra Prang Sam Yot, de drie Heilige torenspitsen en de oude Hindoe Tempel San Phra Kan. Deze tempel biedt heden onderdak aan een kolonie grijpgrage en vliegensvlugge apen. Dus als u naar binnen gaat: “OPPASSEN DUS!!!” (het is verstandig sieraden en halskettingen veilig op te bergen) Hierna rijden we door naar Kamphaeng Phet. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 2: KAMPHAENG PHET-SUKHOTHAI-KAMPHAENG PHET

 

De bus brengt ons naar Sukhothai ( de dageraad van geluk). Sukhothai wordt door de Thaise bevolking als eerste hoofdstad van het Thaise Koninkrijk gezien. Hier werden de grondvesten voor de Thaise cultuur gelegd. Vooral onder het bewind van Koning Ramkhamhaeng heeft deze stad aan het eind van de 13e eeuw haar bloeitijd gekend. Onder zijn leiding werd in 1283 het Thaise Alfabet ingevoerd. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de Wat Mahathat. Deze koninklijke tempel wordt beschouwd als de belangrijkste tempel van Sukhothai en wordt omgeven door meerdere Chedi’s, die de vorm van een Lotusknop hebben. Wat meer westelijk staat de uit de 14e eeuw daterende Wat Cri Chum. Deze tempel is beroemd om één van de grootste (maar liefst 11 m hoog!!) zittende Boeddhabeelden. Na de lunch , die we net buiten het Sukhothai Historisch Park gebruiken, keren we terug naar ons hotel.Overnachting in ons hotel.

 

Dag 3: KAMPHAENG PHET CHIANG MAI                                         

 

Onze bus staat klaar om ons naar Chiang Mai te brengen. Onderweg genieten we van het schitterende landschap. We gebruiken de lunch in het stadje Lampang, één van de weinige plaatsjes in Thailand waar men paarden tegenkomt. Langs de kant van de weg staan kleurrijk versierde koetsjes en de koetsier rijdt ons graag tegen betaling het stadje door. Natuurlijk wandelen we over de beroemde keramiekmarkt. Vlak voordat wij ons hotel bereiken brengen we nog een bezoek aan een zijdeweverij.

Overnachting in ons hotel.

 

Dag 4: CHIANG MAI SAN KAMPHENG CHIANG MAI                                        

 

Na oa een bezoek aan de koninklijke tempel Wat Phra Sing gaan we op weg naar de Hotspring. De lunch gebruiken we in San Kampheng, gevolgd door een bezoek aan de GEM’s, een brons en zilverfabriek en een houtsnijwerkfabriek. Het is moeilijk de hand op de knip te houden als u al dit moois voor zulke aantrekkelijke prijzen ziet!

Vanavond genieten we van een typisch Noord-Thaise maaltijd (kantokediner), waarbij wij zittend op de grond klassieke dansen bewonderen.

Overnachting in ons hotel.

 

Dag 5: CHIANG MAI DOI SUTHEP MEO CHIANG MAI   

 

Vanmorgen is ons eerste reisdoel de op maar liefst 1100 m hoog gelegen Wat Phra That Doi Suthep. Het uitzicht over de Chiang Mai vallei is werkelijk adembenemend. Hierna staat een spectaculaire rit in open pick-ups over een onherbergzame weg op het programma.Uiteindelijk bereiken we een nederzetting van de Witte Meo (Hill Tribe). De Meo’s, die nog op uiterst primitieve wijze leven, zijn van Tibetaans-Birmaanse afkomst. Het zijn bekwame zilversmeden en ook hun weef- en borduurwerk is van uitstekende kwaliteit. Onderweg hebben we nog een koffiestop op een experimentele koffieplantage en de lunch gebruiken we in de orchideeënkwekerij in de Mea Saa vallei.

Overnachting in ons hotel.

 

Dag 6: CHIANG MAI CHIANG DAO FANG                                      

 

Na het ontbijt laten we ons hotel en Chiang Mai achter ons om nog noordelijker te trekken, naar Fang waar we in de namiddag zullen aankomen. We maken halt bij een olifanten trainingskamp en krijgen daar een prachtige voorstelling van deze oerwoudreuzen aan het werk en in het spel. Vervolgens mogen we zelf onze moed tonen door op de hoge ruggen van de olifanten te klimmen voor een 1/2 uur durende wandeling door de schitterende natuur, die u nu eens uit een andere hoek te zien krijgt. Ook het raften (op een bamboevlot) valt ons ten deel. Ons volgende doel is een nederzetting van de Lisu, een vrolijk gekleed bergvolkje wat leeft van de verbouw van maïs, rijst en papaver en vaak ook varkens fokt. Na deze heerlijke tocht is het tijd geworden voor een uitgebreide lunch, welke we in Chiang Dao zullen gebruiken, gevolgd door nog een bezoek aan een Hill Tribe, ditmaal een dorpje van de vriendelijke en gastvrije Meo’s. Daarna rijden we Linéa recta naar ons hotel in Fang,.

Overnachting in ons hotel.

 

Dag 7: DOI ANKAAN & KOPDONG

 

’s Ochtends na het ontbijt vertrekken we richting de 2000 meter hoge pieken van het gebied rond Doi Ankaan. Na onze laatste inkopen te hebben gedaan op de lokale markt rijden we in onze pick ups over onherbergzame wegen langs honderden lychee -en sinaasappelplantages. Op de top aangekomen zullen we een bezoek brengen aan een Chinees dorp, gelegen op een steenworp afstand van Myan Mar (voormalig Birma). De mensen die in dit dorp wonen zijn vluchtelingen uit de tijd dat zij vochten in Chank ky Cheks leger tegen het leger van Mao sche Tung. Na de nederlaag hebben zij zich hier gevestigd. Na dit bezoek maken we een wandeling over de toppen van de bergen waar we een bijzondere flora en vele kleine diersoorten tegenkomen die zich goed kunnen handhaven op deze hoogte. In onze pick ups rijden we naar de vallei om van onze meegebrachte lunch te genieten. ’s Middags bezoeken we een Lahu Shele bergstam welke gelegen is tegen de berghelling van Doi Kopdong . We bezichtigen een schooltje en maken een wandeling door dit primitieve dorp waar we eventueel meegebrachte cadeautjes kunnen uitdelen aan de kinderen. Als afsluiting van deze bijzondere dag brengen we nog een bezoek aan een Thaise, direct aan de grens met Myan Mar gelegen, legerpost. Genietend van een kopje lokale koffie hebben we een fantastisch uitzicht over zowel de Thaise bergen als de bergen van Myan Mar. Aan het eind van de dag komen we aan in Fang.

Overnachting in ons hotel.

 

Dag 8: PALONG BERGSTAM & WATERVAL .                   

 

Na het ontbijt beginnen we aan een avontuurlijke rit in onze pick ups naar een Palong bergstam. Dit dorp is gelegen op een berg ten westen van Fang. Deze Palong bergstam is pas zeer recentelijk uit Myan Mar naar Thailand gevlucht. De meeste leden van deze stam dragen hun traditionele kleding. Opmerkelijk zijn de vele ringen om hun middel met daaronder een brede zilveren band, die de rang van de vrouw aanduidt. De lunch gebruiken we aan een prachtig bergmeer. ’s Middags zullen we een avontuurlijke tocht maken door een, uit drie trappen bestaande, waterval. Ons pad zal ons voor een groot gedeelte dwars door de rivier leiden wat tot leuke klauter -en klimpartijen leidt. De jungle aan beide kanten van de rivier is adembenemend. Na de inspanningen van deze dag zullen we terugkeren naar Fang.

Overnachting in ons hotel.

 

Dag 9: FANG

 

Vandaag een welverdiende rustdag en een uitgelezen kans de omgeving te verkennen.

Tip: bezoek de lokale markt.

Overnachting in ons hotel.

 

Dag 10: FANG-CHIANG RAI                                         

 

Een 1 ½ uur durende tocht voert ons naar het laatste plaatsje voor de grens met het voormalige Birma. Wij brengen hier een bezoek aan de tempel en kunnen genieten van het weidse uitzicht over de Kok-riviervallei (bij helder weer zelfs tot Chiang Rai!). Per longtailboot varen wij in 3 uur naar Chiang Rai, langs schilderachtige stukjes natuurschoon, over deze mooie Noord-Thaise rivier. Onderweg maken we meerdere malen een stop om een bezoek aan een Hill Tribe te brengen of om één en ander even met de camera vast te leggen.

Overnachting in ons hotel in Chiang Rai.

 

Dag 11: CHIANG RAI                                          

 

Vandaag rijden we door naar Mae Sai, een klein plaatsje aan de grens met Birma. Er zijn vele winkeltjes en kraampjes waar “antiek” en tal van souvenirs, zoals de bekende sandelhoutzeep, worden verkocht. In een restaurant aan de oever van de rivier verzorgen we de inwendige mens. We sluiten deze fantastische dag af met een bezoek aan de fameuze Gouden Driehoek, het punt waar Thailand, Birma en Laos samenkomen. Ooit werd hier het goud als betaalmiddel bij de handel in opium gebruikt. De Gouden Driehoek bevindt zich zo’n 10 km. ten westen van het dorpje Chiang Saen, de eerste hoofdstad van het door koning Mengrai in 1293 gestichte Lanna koninkrijk.

Overnachting in ons hotel in Chiang Rai.

 

Dag 12: VLUCHT CHIANG RAI – BANGKOK 

 

In de loop van de ochtend vliegen we naar Bangkok.(wanneer de reis door u wordt verlengd, bijv. voor een strandvakantie dan gaan we terug met de nachttrein)

 

 

                                                                                                                    

 


 

ONZE RONDREIS IS INCLUSIEF:

Transport met van airco voorziene (mini)bus, Nederlands sprekende chauffeur/reisleiding, alle overnachtingen in goede en vooral schone hotels, ontbijt(niet tijdens een eventueel bijgeboekt strandgedeelte), lunches(niet op vrije dagen), alle entreegelden (niet voor Optionals)

Alle hotels beschikken over ruime, van airco voorziene, kamers met eigen bad/toilet. KTV, laundry-service en (vrijwel overal) zwembad

 

 

VERTREKDATA & PRIJS OP AANVRAAG

 

 

Copyright © 2017 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering