Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

Stad- Strand Rondreis

 

 

 

 

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE STAD- STRAND RONDREIS

Dag 1: Bangkok

Onze gids en chauffeur staan klaar om ons naar het hotel te brengen, waar we tijdens ons verblijf in Bangkok zullen logeren. Na de lunch begint onze kennismaking met Thailand met een tocht per typisch Thaise longtailboot over de schilderachtige klongs van Bangkok. Tijdens deze tocht passeren we de indrukwekkende Wat Arun, de Tempel van de Dageraad, het symbool van Bangkok met z’n 86 m. hoge Chedi. Een Chedi vertegenwoordigt het universum en u zult er bij elke tempel één of meer aantreffen. De teakhouten paalwoningen, die u langs de oever van de klongs ziet, geven u een aardige indruk van het leven van de Thai op en rond het water. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 2: Bangkok

Een dagje cultuur: we maken vandaag een tocht langs de belangrijkste tempelcomplexen van Bangkok. Vóór de lunch bezoeken we de Wat Phra Keo met de indrukwekkende Emerald Boeddha., gemaakt van groene jaspis. De tempel hoort bij het Grand Palace, een complex van schitterende, in diverse stijlen opgetrokken gebouwen en prachtig bewerkte beelden. Vervolgens bezoeken we de Wat Trimit, waarin ’s werelds grootste gouden Boeddhabeeld huist. Na de lunch gaan we op weg naar het oudste en grootste tempelcomplex van Bangkok, de Wat Po met de 46 m. lange en 16 m. hoge rustende Boeddha. Wij beëindigen onze tempeltocht met een bezoek aan de Marmeren Tempel, de Wat Benchamabophit, omgeven door mooie tuinen. De tempel geldt als één van de modernste werken van Thaise religieuze architectuur. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 3: Damnoensadoeak

Na een vroeg ontbijt vertrekken wij naar Damnoensadoeak, 130 km ten westen van Bangkok. Het laatste stuk leggen we per longtailboot af langs de fraaie tropisch begroeide oevers van de rivier, om dan bij de “Floating Market”, één van de kleurrijkste markten van Thailand, te arriveren. U zult genieten van de levendige drukte en al het lekkers en fraais dat te koop wordt aangeboden. De lunch gebruiken we onderweg, in de namiddag is er tijd om te shoppen. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 4: Kanchanaburi - River Kwai

Vandaag vertrekken we al om 07.00 uur om op tijd te zijn voor de trein van 11.00 uur, die ons over de legendarische Birmaspoorweg naar Wang Po zal brengen. We bezoeken eerst een oorlogskerkhof, waar u in de registers vele namen van gesneuvelde Nederlanders zult aantreffen en rijen graven zijn de droeve bewijzen van de tragedie die zich hier heeft afgespeeld. De treinrit naar Wang Po duur ruim 2 uur en voert ons door het schitterende zuidwestelijke Thaise berglandschap. In Wang Po aangekomen gebruiken we de lunch en vervolgens rijdt de bus ons terug naar de River Kwai. We maken per longtailboot een heerlijke tocht over de roemruchte rivier naar een tweede oorlogskerkhof en het JEATH oorlogsmuseum, gevestigd in een replica van een barak zoals die ten tijde van de bouw van de spoorlijn werd gebruikt, met daarin foto’s en documenten die getuigen van het leed dat hier geleden is. In de namiddag reizen we per bus terug naar Bangkok. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 5: Bangkok

Een vrije dag. Enkele suggesties: Ancient City, Rose Garden, het Jim Thompson Museum, National Art Gallery, Pratunam, China Town, Silom, of één van de vele winkelarcades, zoals Siam Square of het zeer chique Peninsula. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 6: Bangkok - Pattaya

Om 13.00 uur komen wij in Pattaya aan. De rest van de dag kunt u genieten van zon, zee en strand in deze van vissersdorp tot meest geliefde badplaats van Thailand uitgegroeide stad. De goudgele stranden, tropische plantengroei, vele watersportmogelijkheden en het gevarieerde uitgaansleven, maken van Pattaya een paradijselijk vakantieoord. We verblijven hier op basis van logies in een middelgroot, smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien hotel, waar u zeker met plezier zult logeren.  Overnachting in ons hotel.

 

Dag 7: Nong Nooch Village - Elephant Show

‘s Morgens lekker luieren of winkelen. Om 13.15 uur maken we een trip naar Nong Nooch Village op ongeveer 25 minuten rijden van Pattaya. In de tuinen van Nong Nooch is het heerlijk toeven. Tientallen attracties, zoals volksmuziek en dans, oude krijgskunsten, een dierentuin, enfin eigenlijk te veel om allemaal ineens te verwerken. Of misschien slentert u wel liever door de idyllische tuinen of langs het meer. U zult zich in ieder geval uitstekend vermaken. Daarna staat u een spectaculaire show te wachten van olifanten aan het werk en bij het spel, maar ook uitgedost in krijgstenue. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 8: Pattaya

Vrij ter eigen besteding. Overnachting in ons hotel. Optional: Alcazar. Dit is één van ‘s werelds meest beroemde travestietenshows. Een wervelende show met schitterende lichteffecten en prachtige decors valt u ten deel.

 

Dag 9: Pattaya - Koraaleiland

In alle vroegte maken we een boottocht naar één van de koraaleilanden in de Golf van Siam (Thailand). De gehele dag heeft u de gelegenheid van de zon te genieten, te duiken, te zwemmen of te genieten van heerlijke visgerechten. Om 16.00 uur keren we terug naar ons hotel. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 10 t/m 13: Pattaya

Een paar dagen de tijd om te luieren aan het zwembad, te zonnen aan één van de prachtige stranden en met elkaar eens rustig het beleefde en gefotografeerde door te nemen en wellicht nog wat vergeten ansichtkaarten te sturen. Optional: Voor de rustzoeker heeft Tekkel Air een verblijf (3 dagen/2 nachten) op het schitterende tropische eiland Koh Samet gearrangeerd. In alle vroegte vertrekken we voor een 1 uur durende bootreis naar dit ongerepte stukje natuurschoon, waar u zult verblijven in eenvoudige, van ventilator voorziene bungalows en verder rust, rust en nog eens rust. (een luxe bungalow behoort ook tot de mogelijkheden) Alleen logies.

 

Dag 14: Pattaya

In de ochtend heeft u de tijd om te pakken en/ of om afscheid te nemen van nieuw verworven vrienden.

 


 

ONZE RONDREIS IS INCLUSIEF:

Transport met van airco voorziene (mini)bus, Nederlands sprekende chauffeur/reisleiding, alle overnachtingen in goede en vooral schone hotels, ontbijt(niet tijdens het strandgedeelte), lunches(niet op vrije dagen), alle entreegelden (niet voor Optionals)

Alle hotels beschikken over ruime, van airco voorziene, kamers met eigen bad/toilet. KTV, laundry-service, zwembad

 

 

VERTREKDATA & PRIJS OP AANVRAAG

 

 

Copyright © 2017 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering