Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

AVONTUREN-TOUR

Een uitstekende tour voor de avontuurlijk ingestelde reizig(st)er die van natuur en cultuur houdt. U bezoekt exotisch enindrukwekkend Bangkok met al zijn verschillende gezichten, de schitterende jungle langs de River Kwai met zijn trieste verleden en een aantal bergstammen tijdens een jungletocht in de omgeving van Chiang Mai. Dit is het pure, echte Thailand. De schitterende natuur is zonder meer overweldigend, maar tevens rustgevend. Hier vindt u geen deadlines, files of inflatie. Tijdens uw verblijf langs de River Kwai overnacht u op een 'floatel'. Dit is een hotel gemaakt van bamboe, dat op de rivier drijft in de jungle van Kanchanaburi. Deze avonturentour, onder leiding van een lokale Engelssprekende gids, geeft u de kans het oorspronkelijke Thailand in al zijn facetten te leren kennen. Een redelijke conditie is vereist; u dient tevens rekening te houden met 'primitieve' overnachtingen bij de bergstammen.
 

START: Andere dagen op aanvraag maandag en vrijdag (in Thailand.)! 

Vanaf prijs: € 550 pp

Dag 1:
Vertrek van Schiphol of andere luchthaven naar Bangkok. Onderweg verzorgt het cabinepersoneel u uitstekend. U kunt diverse filmvoorstellingen volgen. Wenst u een speciale maaltijd? Geef dit op tijdens het boeken!

Dag 2:
Aankomst op Suvarnabhumi, de nieuwe luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de gids u in de aankomsthal op met een bord met uw naam. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag ter vrije besteding. Kom in ieder geval na een verfrissende douche even langs op ons kantoor. Met onze Nederlandse staf kunt u uw reis doorspreken.

's Avonds halen wij u op en brengen we u naar een schitterend Thais restaurant. Onder het genot van een uitgebreid Thais diner krijgt u een uitvoering te zien van het oude Hindu-epos Ramayana, Ramakien in Thai, de basis van de klassieke'Khon'-dans. De rijkbewerkte kostuums en de delicate bewegingen van de dansers en danseressen zijn een lust voor het oog. Zijn er minder dan 6 reizigers dan boeken we een heerlijk avondje uit op een letterlijk hoogstaand niveau met een zeer uitgebreide BBQ dinerin het kleurrijkste gebouw van Bangkok. Met de lift zoeft u naar de 43ste verdieping van de Baiyoke Suite. De transfer is niet inclusief.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Diner
Vervoer: (mini)bus


Dag 3:
Na het ontbijt is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek Chinatown met zijn wirwar van straatjes en steegjes, geheel gevuld met mensen en koopwaar op allerlei gebied, zelfs goud en juwelen. Of doe vandaag de ' Klong-tour' en zie met eigen ogen 'The Venice of the East.' Uitgestrekte gebieden rondom Bangkok zijn alleen over water te bereiken, we bezoek ook de buitenkant van 'Bangkok Hilton,' de berucht Bangkwang gevangenis. De klongs (kanalen) zijn de levensaders voor de Thai, die vaak nog op traditionele manier wonen. U vindt hier weelderige plantages, waar boeren mango's, papaja's, durian en andere tropische vruchten verbouwen. Een tocht met verschillende soorten boten voert u door dit gebied, waarbij u meteen uit de drukte van de stad bent. Een ware belevenis. 


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus

 

 

 

Dag 4:
Eerst ontbijten, gevolgd door een exclusieve tour die u laat kennismaken met Bangkok op zijn mooist qua kleuren, geuren en cultuur. We beginnen in de ochtend met een wandeling over de grootste bloemenmarkt van Bangkok, de Pak Khlong Talat. De markt ligt vlakbij China Town en de Chao Praya rivier. Vanuit het hele land worden hier 's nachts verse bloemen aangevoerd en verhandeld. Het is een feest van kleuren en geuren om u heen; rozen, chrysanten en vele soorten exotische orchideeën, kunstig gevlochten bloemenkransen om aan Boeddha te offeren maar ook enorme grafkransen. Hoewel in het centrum gelegen komen hier niet zoveel toeristen en is het zeker geen show maar gewoon een stukje van het alledaagse leven van Bangkok. We lopen door naar een nog "dagelijkse" plek voor Bangkokkers, maar zeer exotisch voor ons, namelijk een grote versmarkt aan de rivier. Verwondert u over de hoog opgestapelde kraampjes met allerlei soorten groente, fruit, vlees, vis, specerijen. Wederom een caleidoscoop van kleuren en geuren. Even tijd om uit te waaien tijdens een korte boottocht over de Chao Praya. Nu wordt het tijd voor cultuur en wandelen we van de pier naar de beroemde Wat Po met de gigantische liggende Boeddha van 46 meter lengte en de meer dan 1000 Boeddhabeelden op het tempelterrein. Even verderop ligt het voormalige Koninklijk paleis het "Grand Palace" met zijn sprookjesachtige uiterlijk. Bewonder de chedi's, muurschilderingen, olifanten en wachters. Het goud glinstert u overal tegemoet. Bezoek het heiligste Boeddhabeeld van Thailand, de smaragden Boeddha in Wat Pra Keo. Na al deze pracht en praal lopen we door een authentiek stukje Bangkok, langs een amulettenmarkt terug naar de rivier. Na al deze zo bijzondere hoogtepunten heeft u vast en zeker wel behoefte om even te relaxen en alle indrukken nog eens de revue te laten passeren. Dat kan uitstekend tijdens de heerlijke lunch op het drijvende restaurant op de Chao Phraya Rivier dat wij voor u hebben uitgezocht. Hiermee besluiten we deze enerverende kennismaking met de schatten van Bangkok en wordt u na de lunch teruggebracht per minibus naar uw hotel. 

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus

 

Dag 5:
Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi. We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen zeggen dat het toeristentrap is. Er zijn weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand een honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.

Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel. In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikte de Japanners het grotcomplex als opslag. We gaan verder naar het Pung Waan Resort op de oever van de Kwai-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt op een Quads 4x4 (ATV) of laat u verwennen in de Rock Valley Hot Springs & Fish Spa en/of neem een verfrissende duik in een van de drie zwembaden, waarvan het water afkomstig is van een waterval. Na het diner (niet inclusief) kunt u kijken naar traditionele Mon-dansen. De Mon leven hoofdzakelijk in Birma en opvoering van hun dansen in Thailand is daarom uniek. 

Overnachting: Pung Waan Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus 

Dag 6:
Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Hou uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai. Dan door naar een Jungle Raft, een uniek drijvende hotel middenin de jungle gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda met luie ligstoelen. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen. De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw fauteuil, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier of zwembad. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren doen we met uitzicht over de River Kwai.

Overnachting: Baan Tor Mai Dang Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: (mini)bus

 
Dag 7:
Na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park, waar we een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze bestaat uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Achter diverse watervallen liggen grotten en spelonken om te verkennen. Een perfecte ochtend. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar is zonder gevaar voor infecties. In luxe massage salons gebruiken deze visjes om uw huid te reinigen op een natuurlijke wijze. De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand, die we ook bezoeken.

Vervolgens is het tijd om terug te gaan naar Bangkok. Als het verkeer meezit, stoppen we onderweg nog even voor een bezoek aan de Chedi van Nakorn Pathom. Zoniet dat ziet u deze hoogste chedi ter wereld vanuit onze minibus. Deze chedi is een belangrijk boeddhistische bedevaartsoord. Tegen de avond aankomst in uw hotel in Bangkok om uw bagage op te halen en vanwaar u vertrekt per nacht slaaptrein naar Chiang Mai.  

Overnachting: Slaaptrein met airconditioning
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus & nachttrein 2e klasse

 Dag 8:

Vroeg in de ochtend arriveert u in Chiang Mai, gevolgd door de transfer naar uw hotel. Ontbijt bij aankomst in uw hotel, The Park Hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

U wordt 's avonds tussen 18.00-18.30 uur vanuit u hotel opgehaald voor een informatieavond op ons kantoor over 3-daagse Jungletrekking. Wat kunt u verwachten en wat heeft u nodig tijdens de jungletrekking? Wij vertellen het u allemaal en op al uw vragen hebben we een antwoord!

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus

Dag 9:

Ontbijt en 's morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijken en extra proviand te kopen. Dan door naar het startpunt van de jungletrek vanwaar we een korte, 45 minuten durende, trek maken naar een dorp van de Shan. Lunch in het dorp. Nadat het bezoek aan het dorp trekken we door naar het volgende dorp. Na een uur durende trek bereiken we het dorp van de Hmong bergstam voor een kort bezoek en een rustpauze. De Hmong vinden hun oorsprong in China en kregen daar hun bijnaam 'Meo', wat zoveel als 'barbaar' betekent. In feite vormen alle Meo een groot volk, verspreid over Birma, Laos, Thailand en Vietnam, met een eigen taal en cultuur. De traditionele kleding van de vrouwen is op kleurrijke manier versierd met patchwork en borduursels. De Hmong verkopen hun handwerk ook op de 'Night Bazar' in Chiang Mai. 

We lopen verder door dichte jungle afgewisseld met rijstvelden. We eindigen bij een Karen-dorp waar we overnachten. Diner bij een van de families in het dorp. Het grootste deel van dit volk leeft in Birma, aan de grens met Thailand. Zij streven naar een zelfstandige staat, wat gepaard gaat met hevige schermutselingen met de militaire Birmaanse regering. De Karen zijn onderverdeeld in diverse stammen, waaronder de bekende 'long necks', die in Thailand bij Mae Hong Son leven.  

Overnachting: op een bamboematje!
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: open pickup truck

Dag 10: 

Na het ontbijt een spectaculaire rit van meer dan een uur op de rug van een olifant (berg op- en af door de jungle) naar een waterval. Het is ongelofelijk met welk een precisie deze statige jumbo's over de smalle junglepaden hun weg vinden. Deze tocht zal ongetwijfeld een hoogtepunt van uw vakantie zijn! Na aankomst met de olifanten bij de waterval pauzeren we en gebruiken we de lunch. In de middag een trek, voornamelijk bergafwaarts, van twee uur naar een andere waterval waar we ons kamp opslaan. Diner en overnachting bij de waterval. 

Overnachting: op een bamboematje!
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: geen

Dag 11:
Ontbijt, gevolgd door een pittige trek van zo'n twee uur naar een dorp van de Shan. De Shan leven voornamelijk in Birma, waar zij onafhankelijkheid nastreven. Een van de voormalige leiders daar was de controversionele Khun Sa, die zijn handel in heroïne verdedigde als enige financiële middel om de vrijheidsstrijd door te zetten. Verspreid door de jungle liggen akkertjes, waar de bergstammen hun gewassen verbouwen. In Thailand is het verbouwen van opium onder Amerikaanse druk vrijwel geheel verdwenen. De koning spant zich in vervangende gewassen te vinden voor de bergstammen, die door het strenge drugsbeleid problemen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Een succesvol koninklijk project is onder meer de teelt van aardbeien. Na aankomst in het bergdorp gaan we met een open pick-up truck naar de pier waar we de lunch nuttigen. 's Middags varen we op een bamboevlot stroomafwaarts. De rivier stroomt door een indrukwekkende en dichtbegroeide jungle. Geniet van de geur en de geluiden. Na ongeveer anderhalf uur varen bereiken we de landingsplaats vanwaar we terug gaan naar Chiang Mai.

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: open pickup truck

Dag 12: 
Ontbijt. De dag is ter vrije besteding om wat op verhaal te komen van de inspannende maar fantastische trek. 

's Avonds halen wij u op voor een Kantoke-diner, een traditioneel Noord-Thais diner dat zijn naam dankt aan de lage tafeltjes waar het eten op geserveerd wordt. Dit wordt elke avond gehouden in het 'Khun Kantoke Center.' Tijdens de voortreffelijke maaltijd krijgt u in een sfeervol theater Thaise (volks)dansen te zien. Tevens ziet u verschillende bergstammen (Hill Tribes), die in de bergen van Noord-Thailand leven. Na afloop laten we buiten het center kleine heteluchtballonnen op om eventuele kwade geesten te verdrijven! 

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Diner
Vervoer: geen 

Dag 13:
Ontbijt en daarna op tour naar de omgeving van het beruchte drielandenpunt, Thailand - Birma - Laos. De naam van de Gouden Driehoek is onlosmakelijk verbonden met de papaverteelt en de handel in opium en heroïne. Vroeg vertrek naar de meest noordelijke provincie Chiang Rai met de gelijknamige hoofdstad. Na een lange rit bezoeken we in de ochtend de versmarkt en de stad Chiang Rai. Onze volgende bestemming is Chiang Saen, een oude maar levendige stad. Deze ligt fraai aan de Mekong Rivier, die de grens vormt tussen Thailand en Laos. Onderweg bezoeken we dorpen van de Akha en Yao bergstammen. Optioneel is een bezoek aan de Langnekken in het dorp Mae Chan. De toegangsprijs voor het dorp bedraagt 400 THB (niet inclusief). Omdat deze stam illegaal in Thailand verblijft, is niet duidelijk of en wanneer ze hun dorp moeten verlaten. Vanuit Chiang Saen vertrekken we per boot voor een spectaculaire tocht over de Mekong naar het drielandenpunt. Dit is een belevenis die u zelden zult meemaken. Na de lunch door naar Mae Sai aan de gelijknamige rivier die op dat punt de grens met Birma vormt. Er ligt een brug over de rivier waar een levendige handel plaats vindt tussen Thai en Birmezen. Terug naar Chiang Mai; onderweg stoppen we regelmatig bij boerendorpjes, de vele rijstvelden en 'Mae Kachan Natural Hot Springs,' een verzameling marktkramen en een kuil in de grond met zéér heet water waarin omstanders eieren koken. Na deze lange dagtour zal een drankje aan de rivier in Chiang Mai u goed smaken! 

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus

Dag 14:

Ontbijt. Hierna bezoek aan de tempel Wat Prasart gelegen op de berg Doi Suthep. Deze fraaie tempel ligt 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en is te bereiken over een steile, bochtige weg. Een 293 treden tellende trap, met Nagas (mythologische 7-koppige slang) als leuningen, leidt het laatste stuk naar de tempel. Is deze trap niets voor u dan kunt u ook de lift nemen! Bij helder weer heeft u hier een mooi uitzicht over Chiang Mai en omgeving. Lunch onderweg, vervolgens een bezoek aan het dorp van de Hmong, bekend vanwege het feit dat de vrouwen het werk verrichten en de mannen weinig doen! 

De plaatsjes Bor Sang en San Kampaeng, even buiten Chiang Mai, staan bekend om hun ambachten. Hier vinden we onder meer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes. Hier worden ook van generatie op generatie de beroemde parasols gemaakt van beschilderd rijstpapier. 

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus 

Dag 15:
Ontbijt. Voor 12.00 uur dient u uw kamer te verlaten. U kunt uw bagage achterlaten in de opslagkamer in de receptie (waardevolle spullen meenemen). De rest van de dag is ter vrije besteding. De gids brengt u rond 18.00 uur naar het busstation. Van daar vertrekt u met een VIP-bus**) naar Bangkok. 

Overnachting: in de VIP slaapbus
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (VIP) bus

Dag 16:
's Ochtends vroeg aankomst in Bangkok en transfer naar het vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi) voor uw terugreis naar huis. Heeft u een avondvlucht dan kunt u uw bagage achterlaten in het Prince Palace Hotel en uw laatste inkopen doen of lekker uitrusten in de gemakkelijke ligstoelen bij het zwembad op de elfde etage van het hotel. Uw transfer naar het vliegveld van Bangkok vertrekt dan vanaf het Prince Palace Hotel.

Overnachting: aan boord
Maaltijden: aan boord
Vervoer: (mini)bus & vliegtuig

Dag 17: Aankomst op Schiphol of andere luchthaven. *Afhankelijk van uw vlucht. Vliegt u bijvoorbeeld met EVA Airways dagvluchtdan komt u op dag 16 aan in Nederland! 

NB.: Het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, enkele kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. 
- Voor een goede voorbereiding lees ook de informatie over jungle treks in Thailand.


Opmerking:

  • - Tijdens de River Kwai Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok. Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • **) NB.: Vanaf slechts 2,700 THB extra per persoon kunt u ook vliegen met Bangkok Airways van Chiang Mai naar Bangkok. Transfer naar Chiang Mai luchthaven is inbegrepen. De extra nacht accommodatie (Chiang Mai of Bangkok) moeten we apart per seizoen berekenen, evenals de eventuele transfer van Bangkok luchthaven naar het Prince Palace Hotel. Voor de niet-gebruikte bustickets ontvangt u 400 THB per ticket terug. 
  • Verlenging van uw verblijf (strandvakantie! ) in Thailand is altijd mogelijk. Informeer hier naar!
    - Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur! 

Inclusief de tour:  alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids. 

Vervoer als omschreven per airco (mini)bus, open pick-up truck en lokale bussen/ boten en olifant. Genoemde 2e klasse nachttrein met gereserveerde slaapplaatsen (ventilator of airco) en gedeeld toilet. Mocht de nachttrein volgeboekt zijn, dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco), deze bus is voorzien van slaapstoelen en toilet. 

Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Tijdens de jungletrek zeer primitieve accommodatie in bamboe hutten zonder matrassen of sanitaire voorzieningen. Een jungletrek is geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen. 

Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.

Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, (vlieg)tickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten

Door plaatselijke omstandigheden (het weer, de conditie van de wegen, opstand, hotelsluiting) moeten we route of hotel soms aanpassen. De intentie van de Avonturen-Tour blijft te allen tijden gehandhaafd.

 

Copyright © 2017 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering