Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

THAILAND SUPER-TOUR

 

Deze reis brengt u naar: de westers aandoende wereldstad Bangkok die haar culturele geheimen niet direct prijs geeft. De mooiste plekjes zijn vaak aan het oog onttrokken door verkeerschaos, moderne gebouwen en de vele mensen. In de 'Stad der Engelen', zoals de Thai hun hoofdstad noemen, hoeft niemand zich te vervelen.We brengen u naar de River Kwai met haar overweldigende natuur en beroemde brug. De stadChiang Mai staat ook op het programma met de befaamde 'Night Bazar,' waar fantastisch handwerk tegen kleine prijsjes wordt aangeboden. Ook de 'Hill Tribes' proberen hier hun waren aan de man te brengen. Bezoek een olifantentrainingskamp en ervaar de kracht en het teamwerk van deze jumbo's. Olifanten worden nog altijd ingezet bij het werk in de dichte jungle.

    Pattaya is in enkele decennia uitgegroeid van een onbetekenend vissersplaatsje tot een levendige internationale badplaats, waar de keuken van bijna ieder land is vertegenwoordigd. Er valt een scala aan watersporten te beoefenen, zoals zeilen, windsurfen, waterskiën en diepzeevissen, naast vele andere excursiemogelijkheden.

 Tijdens deze Super-tour reist u per minibus met airconditioning. Van Bangkok naar Chiang Mai gaan we per nachttrein met slaapplaatsen (airco) Mocht deze volgeboekt zijn dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco), voorzien van slaapstoelen, toilet, video en frisdranken. In deze comfortabele VIP-bus** reizen wij van Chiang Mai naar Pattaya.

 

START: Andere dagen op aanvraag maandag en vrijdag (in Thailand.)!

 

Vanaf prijs: € 580 pp

 

 

Dag 1: 

Vertrek vanaf Schiphol of andere luchthaven naar Bangkok. Onderweg wordt u uitstekend verzorgd door het cabinepersoneel en kunt u diverse films kijken. Wenst u een speciale maaltijd? Geef dit op tijdens het boeken!  
 

Dag 2:
Aankomst op Suvarnabhumi de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de gids u op in de aankomsthal met een bord met uw naam daarop. Transfer naar uw hotel, het Prince Palace Hotel. De rest van de dag ter vrije besteding. Kom in ieder geval na een verfrissende douche even langs op ons kantoor in hetzelfde hotel. Met onze Nederlandse staf kunt u uw reis doorspreken. 's Avonds wordt u opgehaald en naar een schitterend Thais restaurant gebracht. Onder het genot van een uitgebreid Thais diner krijgt u een uitvoering te zien van het oude Hindu-epos Ramayana, Ramakien in Thai, de basis van de klassieke 'Khon' dans. De bewerkte kostuums en de delicate bewegingen van dansers en danseressen vormen een lust voor het oog. Zijn er minder dan 6 reizigers dan boeken we een heerlijk avondje uit op een letterlijk hoogstaand niveau met een zeer uitgebreide BBQ diner in het kleurrijkste gebouw van Bangkok. Met de lift zoeft u naar de 43ste verdieping van de Baiyoke Suite. De transfer is niet inclusief.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Diner
Vervoer: (mini)bus
 

Dag 3:
Ontbijt. Laat in de morgen vertrek voor een korte rit naar de Chao Phaya rivier, het beginpunt om het 'Venetië van het Oosten' te ontdekken. Ook tegenwoordig zijn uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over water te bereiken. De klongs (kanalen) vormen er de levensaders voor de Thai die er nog op traditionele manier leven. Hier zijn weelderige plantages, waar boeren mango's, papaja's, durian en ander tropisch fruit verbouwen. We maken een tocht met verschillende soorten boten door dit gebied, waarbij u meteen uit de drukte van de stad bent. Dit is een unieke belevenis die u niet mag missen. Een eenvoudige lunch in typisch Thaise buurtschap is inbegrepen.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag 4:

Na het ontbijt een exclusieve tour die u laat kennismaken met Bangkok op zijn mooist qua kleuren, geuren en cultuur. We beginnen in de ochtend met een wandeling over de grootste bloemenmarkt van Bangkok, de Pak Khlong Talat. De markt ligt vlakbij China Town en de Chao Praya rivier. Vanuit het hele land worden hier 's nachts verse bloemen aangevoerd en verhandeld. Het is een feest van kleuren en geuren om u heen; rozen, chrysanten en vele soorten exotische orchideeën, kunstig gevlochten bloemenkransen om aan Boeddha te offeren maar ook enorme grafkransen. Hoewel in het centrum gelegen komen hier niet zoveel toeristen en is het zeker geen show maar gewoon een stukje van het alledaagse leven van Bangkok. We lopen door naar een nog "dagelijkse" plek voor Bangkokkers, maar zeer exotisch voor ons, namelijk een grote versmarkt aan de rivier. Verwondert u over de hoog opgestapelde kraampjes met allerlei soorten groente, fruit, vlees, vis, specerijen. Wederom een caleidoscoop van kleuren en geuren. Even tijd om uit te waaien tijdens een korte boottocht over de Chao Praya. Nu wordt het tijd voor cultuur en wandelen we van de pier naar de beroemde Wat Po met de gigantische liggende Boeddha van 46 meter lengte en de meer dan 1000 Boeddhabeelden op het tempelterrein. Even verderop ligt het voormalige Koninklijk paleis het "Grand Palace" met zijn sprookjesachtige uiterlijk. Bewonder de chedi's, muurschilderingen, olifanten en wachters. Het goud glinstert u overal tegemoet. Bezoek het heiligste Boeddhabeeld van Thailand, de smaragden Boeddha in Wat Pra Keo. Na al deze pracht en praal lopen we door een authentiek stukje Bangkok, langs een amulettenmarkt terug naar de rivier. Na al deze zo bijzondere hoogtepunten heeft u vast en zeker wel behoefte om even te relaxen en alle indrukken nog eens de revue te laten passeren. Dat kan uitstekend tijdens de heerlijke lunch op het drijvende restaurant op de Chao Phraya Rivier dat wij voor u hebben uitgezocht. Hiermee besluiten we deze enerverende kennismaking met de schatten van Bangkok en wordt u na de lunch teruggebracht per minibus naar uw hotel.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag 5:

Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi. We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen zeggen dat het toeristentrap is. Er zijn weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand een honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.

Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel. In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikte de Japanners het grotcomplex als opslag. We gaan verder naar het Pung Waan Resort, op de oever van de Kwai-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt op een Quads 4x4 (ATV) of laat u verwennen in de Rock Valley Hot Springs & Fish Spa en/of neem een verfrissende duik in een van de drie zwembaden, waarvan het water afkomstig is van een waterval. Na het diner (niet inclusief) kunt u kijken naar traditionele Mon-dansen. De Mon leven hoofdzakelijk in Birma en opvoering van hun dansen in Thailand is daarom uniek. 

Overnachting: Pung Waan Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag 6:

Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Hou uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai. Dan door naar een Jungle Raft, een uniek drijvende hotel middenin de jungle gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda met luie ligstoelen. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen. De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw fauteuil, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier of zwembad. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren doen we met uitzicht over de River Kwai.

Overnachting: Baan Tor Mai Dang Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: (mini)bus


Dag 7:

Na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park, waar we een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze bestaat uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Achter diverse watervallen liggen grotten en spelonken om te verkennen. Een perfecte ochtend. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar is zonder gevaar voor infecties. In luxe massage salons gebruiken deze visjes om uw huid te reinigen op een natuurlijke wijze. De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand, die we ook bezoeken.

Vervolgens is het tijd om terug te gaan naar Bangkok. Als het verkeer meezit, stoppen we onderweg nog even voor een bezoek aan de Chedi van Nakorn Pathom. Zoniet dat ziet u deze hoogste chedi ter wereld vanuit onze minibus. Deze chedi is een belangrijk boeddhistische bedevaartsoord. Tegen de avond aankomst in uw hotel in Bangkok om uw bagage op te halen en vanwaar u vertrekt per nacht slaaptrein naar Chiang Mai.

Overnachting: Slaaptrein met airconditioning
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus & nachttrein 2e klasse

 

Dag 8:
In de ochtend arriveert u in Chiang Mai. Ontbijt in uw hotel, The Park Hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Op het dak is het zwembad met een grandioos uitzicht over de stad en de omringende bergen. The Park Hotel ligt niet ver van de beroemde 'night bazar' waar dorpelingen en bergstammen 's avonds hun handwerkproducten verkopen. 

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus 


Dag 9:

Ontbijt. Een tour voor eenieder die geen meerdaagse jungletrek doet, maar wel met de leuke kanten ervan wil kennismaken. Vroeg in de ochtend vertrek naar het originele olifantentrainingskamp. Het midden in de dichte jungle aan de oever van de Ping Rivier en is alleen te bereiken over een hangbrug. We zien hier hoe mahouts de jonge olifanten trainen voor hun toekomstige werk in de jungle. Tijd voor enkele verfrissingen en de start van een spectaculaire rit op een jumbo-olifant bergopwaarts. Het is ongelofelijk met welk een precisie deze statige jumbo's over de smalle junglepaden hun weg vinden. Het eindpunt is een riviertje vanwaar we gaan vlotvaren (raften) stroomafwaarts. Glij rustig door het water en laat u betoveren door de weelderige tropische natuur op de oevers van de rivier. Transfer naar de vlindertuin en orchideeënkwekerij voor een uitgebreide lunch in de uitgestrekte bloementuinen. Geniet van de vele vlinders met de meest prachtige kleuren en de schitterende orchideeën. Moe maar voldaan keren we terug naar ons hotel in Chiang Mai. 

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus

 

Dag 10:
Ontbijt. Vandaag heeft u een vrije dag, laat al uw belevenissen tot nu toe nog eens de revue passeren. Ga winkelen, vergeet niet af te dingen! Als u meer wilt zien van Noord-Thailand kunnen we een excursie (niet inclusief) organiseren naar de Gouden Driehoek, het beruchte drielandenpunt Thailand-Birma-Laos.

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus

 

Dag 11:
Ontbijt. De Wat Prasart Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel is een bezoek meer dan waard, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over een steile, bochtige weg. Een 300 treden tellende trap, met Naga's (mythologische 7-koppige slang) als leuningen, voert naar de tempel. Is deze trap niets voor u? Er is ook een lift. Bij helder weer heeft u een schitterend uitzicht over Chiang Mai. Hierna brengen we met een off-road truck een bezoek aan een (nogal toeristisch) dorp van de Hmong, één van de bergstammen van Noord-Thailand. Lunch onderweg. De plaatsjes Bor Sang en San Kampaeng, even buiten Chiang Mai, staan bekend om hun handwerkslieden. Een bezoek aan een aantal werkplaatsen is een 'must' tijdens een verblijf in Chiang Mai. Er zijn onder meer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes. Hier worden ook de beroemde parasols gemaakt en beschilderd. Een grote tuinparasol kost hier zo'n 20 euro.

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag 12:

Ontbijt. Deze dag is ter vrije besteding. Aan het eind van de middag brengen we u naar het busstation, hier vertrekt u per VIP-bus**) naar Pattaya. 

Overnachting: in de VIP slaapbus
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (VIP) bus

 

 

Dag 13:
Vroeg in de ochtend aankomst in Pattaya, Jomtien Beach. Hier kan uw welverdiende strandvakantie beginnen. Geniet ervan ! Bezoek ons kantoor op Jomtien Beach. Wij kunnen u voorzien van een schat aan informatie over Pattaya en omgeving. Verbrandt u snel? Ga dan op tour voor het ultieme aapgevoel, een dag in een prachtig regenwoud, van boom naar boom zwevend langs kabels, lopend over smalle bruggetjes, hoog boven de grond plus een wandeltocht door de jungle van het Chompoo Natuurreservaat. Deze unieke tour is (helaas!) niet inclusief de tourprijs.

Overnachting: Jomtien Garden Hotel & Resort
Maaltijden: geen
Vervoer: (mini)bus 


Dag 14:

Strandvakantie. Ontbijt plus overnachting in het Jomtien Garden Hotel. Al een avondje uitgeweest in Pattaya-stad? De 'Walking Street' is een beleving op zich. Het is kijken en bekeken worden.

Strandvakantie op Jomtien Beach. Verder naar het zuiden is de jachthaven Ocean Marina. Zeil en motorjachten uit de hele wereld vindt u hier. Geniet vanaf een terrasje van de bedrijvigheid in de haven of beter boek een zeiltocht op een van de vele jachten.

Overnachting: Jomtien Garden Hotel & Resort
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus


Dag 15:

Transfer naar het vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi) voor uw terugreis naar huis. U blijft nog lang na genieten van uw tropische verblijf aan Thailand.

Overnachting: Jomtien Garden Hotel & Resort
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (mini)bus


Dag 16:
Aankomst op Schiphol of andere luchthaven. *Afhankelijk van uw vlucht. Vliegt u bijvoorbeeld met EVA Airways dagvlucht dan komt u op dag 16 aan in Nederland!

Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt & aan boord
Vervoer: (mini)bus | vliegtuig

 


Opmerking:

  • Tijdens de River Kwai Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok. Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur
  • **) NB.: Vanaf slechts 2.500 THB extra per persoon kunt u ook vliegen van Chiang Mai naar Bangkok. Transfer naar Chiang Mai luchthaven is inbegrepen. De extra nacht accommodatie (Chiang Mai of Pattaya) berekenen we apart en per seizoen. Dat geldt in dat geval ook voor de transfer van Bangkok luchthaven naar Pattaya. Voor de niet gebruikte bustickets ontvangt u een teruggave van 600 THB per ticket.
  • Verlenging van uw verblijf (strandvakantie!) in Thailand is altijd mogelijk. Informeer hier naar.

Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids. 

Vervoer als omschreven per minibus (airco). Genoemde 2e klasse nachttrein met gereserveerde slaapplaatsen (ventilator of airco) en gedeeld toilet. Mocht de nachttrein volgeboekt zijn, dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco). Deze is voorzien van slaapstoelen en toilet. 
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.

Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotel sluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Super-tour blijft te allen tijde gehandhaafd. 

 

Copyright © 2017 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering