Bel nu: 070-3468 700

Afdrukken

Zuid-Thailand Safari (17 dagen*) 

Zuid-Thailand is niet alleen als strandbestemming, maar ook als uitgangspunt van een gevarieerde vakantie uitermate geschikt. Begin in Bangkok en reis via Kanchanburi en de Erawan watervallen met de slaaptrein naar het zuiden. Bent u op zoek naar bijvoorbeeld een unieke safari door het maagdelijk regenwoud van Khao Sok National Park, het verkennen van lagunes in de baai van Phang Nga of eenvoudig luieren op eindeloze, parelwitte zandstranden van een 'bounty-eiland': deze individuele tropische rondreis heeft het allemaal voor u!


START: Andere dagen op aanvraag maandag en vrijdag (in Thailand.)!

Vanaf prijs: € 650 pp


Dag: 1:
Vertrek van Schiphol of andere luchthaven naar Bangkok. Onderweg verzorgt het cabinepersoneel u uitstekend. U kunt diverse filmvoorstellingen volgen. Wenst u een speciale maaltijd? Geef dit op tijdens het boeken.

Overnachting: aan boord
Maaltijden: aan boord
Vervoer: (mini)bus


Dag: 2:
Aankomst op Suvarnabhumi de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de gids u op in de aankomsthal. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag ter vrije besteding. Kom in ieder geval na een verfrissende douche even langs op het kantoor van Tekkel-Air. Met onze Nederlandse staf kunt u uw reis doorspreken.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: geen
Vervoer: (mini)bus


Dag: 3:
Ontbijt en laat in de morgen vertrek voor een korte rit naar de Chao Phaya-rivier. Dit is het beginpunt om het 'Venetië van het Oosten' te ontdekken. Ook tegenwoordig zijn uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over water te bereiken. De klongs (kanalen) vormen de levensaders voor de Thai die er nog op traditionele manier leven. Hier zijn weelderige plantages, waar boeren mango's, papaja's, durian en ander tropisch fruit verbouwen. Een tocht met verschillende soorten boten door dit gebied, waarbij u meteen uit de drukte van de stad bent, is een unieke belevenis die u niet mag missen. Een eenvoudige lunch in een typisch Thaise omgeving is inbegrepen.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus & diverse boten


 Dag: 4:
Ontbijt en de dag is ter vrije besteding, Bezoek bijvoorbeeld de beroemde tempel met de Boeddha van Smaragd (Wat Pra Keow) waar ook het oude Koninklijke paleis zich bevindt. Dicht bij deze tempel ligt Chinatown; beslist een bezoek waard is. Een drukke bedoening van smalle straatjes met veel reclameborden, markten, winkels en vooral veel mensen.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen


Dag: 5:
Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi. We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen zeggen dat het toeristentrap is. Er zijn weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand een honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.
Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel. In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikte de Japanners het grotcomplex als opslag. We gaan verder naar het Pung Waan Resort, op de oever van de Kwai-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt op een Quads 4x4 (ATV) of laat u verwennen in de Rock Valley Hot Springs & Fish Spa en/of neem een verfrissende duik in een van de drie zwembaden, waarvan het water afkomstig is van een waterval. Na het diner (niet inclusief) kunt u kijken naar traditionele Mon-dansen. De Mon leven hoofdzakelijk in Birma en opvoering van hun dansen in Thailand is daarom uniek.

Overnachting: Pung Waan Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus


Dag: 6:
Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Hou uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai. Dan door naar een Jungle Raft, een uniek drijvende hotel middenin de jungle gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda met luie ligstoelen. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen. De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw fauteuil, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier of zwembad. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren doen we met uitzicht over de River Kwai.

Overnachting: Baan Tor Mai Dang Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: (mini)bus & trein


Dag: 7:
Na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park, waar we een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze bestaat uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Achter diverse watervallen liggen grotten en spelonken om te verkennen. Een perfecte ochtend. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar is zonder gevaar voor infecties. In luxe massage salons gebruiken deze visjes om uw huid te reinigen op een natuurlijke wijze. De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand, die we ook bezoeken.
Vervolgens is het tijd om terug te gaan naar Bangkok. Als het verkeer meezit, stoppen we onderweg nog even voor een bezoek aan de Chedi van Nakorn Pathom. Zoniet dat ziet u deze hoogste chedi ter wereld vanuit onze minibus. Deze chedi is een belangrijk boeddhistische bedevaartsoord. Tegen de avond aankomst in uw hotel in Bangkok om uw bagage op te halen en vanwaar u vertrekt per nacht slaaptrein naar Surat Thani.

Overnachting: Slaaptrein met airconditioning
Maaltijden: Ontbijt | Lunch
Vervoer: (mini)bus & nachttrein 2e klasse


Dag: 8:
Transfer van Surat Thani treinstation naar Tree Tops Jungle Safaris. Een tocht van ongeveer 1½ uur met lokale airconditioning- of ventilatorgekoelde bus door het dichte regenwoud van Zuid-Thailand. U wordt hartelijk ontvangen door het personeel van Tree Tops, en kunt meteen uw Standaard boomhuis betrekken, compleet met zitje, dubbel bed met muskietennet en eigen badkamertje met mandie-douche en toilet. U kunt ook voor een meerprijs kiezen voor de Superior of Deluxe (met airco) boomhuizen. Na de lunch gaat u, als de waterstand in de Klong Sok het toelaat, op een binnenband 'tuben' of kanoën. Vooral in de moessontijd is 'tubing' op de dan snel stromende Klong Sok een ware sensatie. Laat u heerlijk natspetteren bij uw tocht langs indrukwekkende rotswanden en door een 'tunnel' van dichte jungle. Als tubing in de droge tijd niet mogelijk is, maken we een voettocht in het Khao Sok Nationaal Park. Het avontuur begint dan al meteen met het oversteken van de Klong Sok via een van touwen gemaakte loopbrug.Na een enerverende tocht van zo'n 2 uur door de dichte jungle kunt u een verfrissende duik nemen in een van de beekjes of watervallen en de apen voeren bij een lokale tempel. Terug bij Tree Tops is er nog tijd om te relaxen. Tijdens een sfeervol diner zorgen (olie)lampen voor de verlichting samen met vele vuurvliegjes. Omgeven door geheimzinnige junglegeluiden kunt u in uw eigen boomhut in slaap vallen.

Overnachting: Boomhuis
Maaltijden: Lunch | Diner
Vervoer: open pickup truck


Dag: 9:
Na een stevig ontbijt rijdt u met een pickup-truck in circa een uur naar het Raja Phraba meer. Dit enorme stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. Majestueuze rotsformaties rijzen loodrecht uit het water op en er komen nog steeds boomtoppen boven het water uit. De boottocht van ongeveer een uur naar de rafthouses, van bamboe gemaakte bungalows op het meer, is dan ook een onvergetelijke ervaring. We stoppen onderweg nog even bij de lokale markt van Takhun. Het meer vormt de 'badkamer,' de toiletten bereikt u via een drijvende brug op het nabije eilandje (om milieutechnische redenen.) U kunt nog wat relaxen voor de lunch, daarna bezoeken we per boot een vissersdorpje op dit gigantische stuwmeer. Vervolgens bezoeken we een grot met vleermuizen, waar u heerlijk kunt zwemmen in het heldere water. Als laatste varen en lopen we nog een stukje naar een pittoreske waterval, voordat we terugkeren naar de rafthouses. Na het diner zal de gids u de mogelijkheid bieden om het 'nachtleven' in de jungle te observeren tijdens een korte nachtelijke safari. Wat later gaat u slapen, weer omgeven door een weldadige stilte met daarin alleen wat nachtelijke dierengeluiden.
Advies: breng uw eigen handdoek mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken ter plekke nauwelijks droog te krijgen.

Overnachting: Drijvende bungalow
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: open pickup truck & boot


Dag: 10:
Vroeg op waarna, voor de liefhebbers, een avontuurlijke kanotocht volgt over het meer (met gids.) Natuurlijk nemen we koffie en thee mee aan boord! Er is een goede kans om wilde dieren te zien en te genieten van het ochtendgloren te midden van de overweldigende natuur. Bij terugkomst ontbijt: ons advies is vooral voldoende te eten, want hierna staat ons een pittige trekking van zo'n drie uur te wachten. Op het eindpunt heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht, en onderweg geeft de ervaren gids uitleg over de flora en fauna van het regenwoud. Voldaan komt u weer terug op de rafts voor een late lunch.
De namiddag is ter vrije besteding; u kunt kanoën, zwemmen of rustig ronddobberen in een binnenband in het koele water van het Raja Phraba meer. Uitgebreid diner op de drijvende bungalows.

Overnachting: Drijvende bungalow
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: kano & boot


Dag: 11:
Na uw laatste ontbijt van deze safari is het tijd om te vertrekken. We maken weer een spectaculaire boottrip door de maagdelijke Khao Sok jungle naar de bootlanding vanwaar we per pick-up truck naar het kleine plaatsje Takun reizen. Vanaf deze plaats vertrekt u per lokale bus (met airconditioning of ventilatorgekoeld) naar Phuket. U bereikt Phuket busstation in de middag. Transfer (niet inclusief) per lokale taxi naar uw hotel op Kata Beach. Hier kunt u terugkijken op een onvergetelijke tocht.

Overnachting: Ibis Phuket Kata
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: open pickup truck & boot & (mini)bus


Dag: 12:

Ontbijt en de dag is ter vrije besteding. Het eiland Phuket is niet alleen als strandbestemming, maar ook als uitgangspunt van een gevarieerde vakantie uitermate geschikt. Phuket heeft het allemaal!
Kata-, Karon- en Patong Beach zijn de meest bekende stranden. Patong Beach biedt, behalve een fraai zandstrand, ook een boulevard met veel restaurants en een bruisend uitgaansleven. De echte rustzoekers kunnen terecht op talloze verlaten stranden en zelden door toeristen bezochte koraaleilanden, waar het perfect snorkelen is. Wenst u nog een meer informatie over Phuket maak dan een afspraak met ons personeel in uw hotel of bel naar het hoofdkantoor van Top Orchid Trips in Bangkok.

Overnachting: Ibis Phuket Kata
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen


Dag: 13:

Ontbijt en op avontuur (niet inclusief de tour prijs.) Op deze tocht gaat u met een kano en een ervaren en aardige Thaise gids op expeditie naar de mooiste eilanden, Tham Lod Nua, Tham Lod Tai, Tham Pee Hua Toa en mangrove-lagunes in de Baai van Phang Nga. Uw gids peddelt en u bezoekt ontspannen een baai met meer dan 100 eilanden, die vaak enkel bestaan uit steil uit zee oprijzende rotsformaties. De prachtige prehistorische rotstekeningen van meer dan 3000 jaar oud zijn onvergetelijk! Een heel aparte ervaring is het verkennen van een zogeheten 'hong', het Thaise woord voor kamer. Dat zijn lagunes in rotseilanden, die alleen bij eb te bereiken zijn. Deze hongs kennen een soort mini-ecosysteem, waarin onder meer gibbons (apen), vleermuizen en neushoornvogels leven. Na deze indrukwekkende kennismaking varen we door naar ons privé-eiland, Khao Tham. Dit om bij te komen en onszelf te tracteren op een heerlijke lunch. Hierna kunt u op eigen houtje de omgeving van Khao Tham verkennen. Ga zwemmen, kanoën of lekker nietsdoen. In de namiddag per longtailboot naar de pier van Kok Krai, tevens het vertrekpunt van deze enerverende tour. Per minibus brengen we u naar het Ibis Phuket Kata. U heeft absoluut het idee dat u vandaag op een andere planeet geweest bent.

Overnachting: Ibis Phuket Kata
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen


Dag: 14:
Ontbijt en de rest van de dag ter vrije besteding. Een regelrechte (facultatieve) aanrader is een unieke Landrover Safari, die het ware en veelzijdige gezicht van Phuket laat zien. Met de jeep bezoeken we niet alleen toeristische plaatsen, maar nog veel meer.. Slechts weinig mensen weten dat veel huishoudelijke producten in Nederland onder meer van Phuket komen en de bron van inkomsten vormen voor veel bewoners van het eiland. Een deskundige gids zorgt voor een enerverende dag.

Overnachting: Ibis Phuket Kata
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen


Dag: 15:
Voor 12.00 uur moet u uitchecken uit het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Omstreeks 16.00 uur haalt de gids u op voor de transfer naar het busstation, vertrekpunt van de VIP-slaapbus**) naar Bangkok. Onderweg verzorgt de stewardess u met enkele drankjes. De bus stopt onderweg diverse keren om te eten en de benen te strekken.

Overnachting: in de VIP slaapbus
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: VIP-slaapbus


Dag: 16:

's Ochtends vroeg komt u aan in Bangkok en, afhankelijk van uw vlucht, transfer naar het vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi) voor uw terugreis naar huis. Heeft u een avond-/nachtvlucht dan kunt u uw bagage achterlaten in het Prince Palace Hotel en uw laatste inkopen doen of lekker uitrusten in de gemakkelijke ligstoelen bij het zwembad op de elfde etage van het hotel. Uw transfer naar het vliegveld van Bangkok vertrekt dan vanaf het Prince Palace Hotel. (Transfer busstation - Prince Palace Hotel is dan niet inclusief.) Aan boord geniet u nog na van de vele mooie herinneringen.

Overnachting: aan boord
Maaltijden: aan boord
Vervoer: (mini)bus & vliegtuig


Dag: 17:
Aankomst op Schiphol of andere luchthaven. *Afhankelijk van uw vlucht. Vliegt u bijvoorbeeld met EVA Airways dagvlucht dan komt u op dag 16 aan in Nederland!


Vertrek iedere zondag en donderdag vanuit Nederland en België.

Opmerking:

  • Tijdens de River Kwai Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok. Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur; check-uit tijd is 12:00 uur!
  • **) NB: vanaf slechts ~ 2,900 THB extra per persoon kunt u ook vliegen met Bangkok Airways vanaf Phuket naar Bangkok, aansluitend op uw internationale vlucht naar Nederland of België. Transfer naar Phuket luchthaven is inbegrepen. De extra nacht accommodatie (Ibis Phuket Kata) moeten we per seizoen apart berekenen. Voor de niet gebruikte bustickets ontvangt u een teruggave van 600 THB per ticket.
  • Verlenging van uw verblijf (strandvakantie!) in Thailand is altijd mogelijk; informeer hiernaar.

Conditie: de Zuid-Thailand Safari tour, ook in het regenwoud, is voor iedereen geschikt met een goede gezondheid. Als u twijfelt, raadpleeg een arts!

Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per (mini)bus (airco). Genoemde nachttrein met slaapplaatsen (airco- of ventilatorgekoeld), VIP-bus (airco) met slaapstoelen en toilet, genoemde pick-up truck, lokale bussen en diverse boten. Mocht de nachttrein volgeboekt zijn dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco).
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair, op de 'botanic raft' eenvoudige accommodatie met eigen sanitair, in Tree Tops eenvoudige logies met eigen sanitair en alleen gedeeld sanitair tijdens het verblijf op de 'rafthouses.' Er is alleen accommodatie met een tweepersoon bed, dus geen aparte bedden! Op de 'rafthouses' en geen elektriciteit maar olielampen. Wel is er een generator, zodat we batterijen kunnen opladen!
Advies: breng uw eigen handdoek mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken ter plekke nauwelijks droog te krijgen.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie!

Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen etc. moeten we route of hotel soms aanpassen. De intentie van de Zuid-Thailand Safari tour blijft te allen tijden gehandhaafd.

Copyright © 2017 Top Orchid Trips.
Designed by RVBnet Automatisering